Glibnes 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2011 Witam, ostatnio dostałem kilka propozycji kupna mojego Silnika gry przeglądarkowej. Czy istnieją jakiekolwiek metody wyceny skryptów lub czy są osoby zajmujące się tym? Czy jednak trzeba samemu wycenić pracę włożoną w ten projekt? Niekoniecznie chodzi mi o sztywno ustaloną cenę, już sam przedział cenowy byłby bardzo pomocny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Glibnes 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2011 autorski ? czy może kolejna xnova czy inny szajs ? Oparty o XNovię (z której praktycznie nie zostało nic), ale jakby był "szajsem" to bym się nie ośmieszał pisząc ten temat. I na razie nie pytam o wycenę konkretnej strony, to tylko pytanie czysto teoretyczne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2011 Teoretycznie to cena zawiera się pomiędzy tym co chce kupujący zapłacić a tym co Ty chcesz otrzymać. Bardziej teoretycznie to wyceń swoją pracę stawką godzinowa i pomnóż przez ilość godzin spędzonych nad projektem. Następnie załóż przy ilu sprzedanych egzemplarzach ma Ci się to zwrócić (powyżej tego będziesz zarabiał już) i wyjdzie Ci cena. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Glibnes 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2011 (edytowany) Teoretycznie to cena zawiera się pomiędzy tym co chce kupujący zapłacić a tym co Ty chcesz otrzymać. Bardziej teoretycznie to wyceń swoją pracę stawką godzinowa i pomnóż przez ilość godzin spędzonych nad projektem. Następnie załóż przy ilu sprzedanych egzemplarzach ma Ci się to zwrócić (powyżej tego będziesz zarabiał już) i wyjdzie Ci cena. Dzięki za odpowiedź. Opierając się o xnove nie masz praw do sprzedaży skryptu. Wystarczy że jest tam ich chociaż jedna literka Co to ma być ? "1.3.4 (Rev. 308)" wg. licencji xnovy musi tam być tam zostać wykorzysta nazwa autorska - czyli xnova Tak jak mówiłem, z Xnovy nic nie zostało. Początkowe fazy projektu były opierane o Xnovę po czym nastąpiło przepisanie projektu. Po drugie, jeśli nie mógłbym sprzedać całego silnika, mogę sprzedawać modyfikacje. Nikt nie zabroni mi sprzedawać mojej pracy. Edytowano Sierpień 29, 2011 przez Glibnes (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach