mauro 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2011 Witam, poszukuję serwera dedykowanego zlokalizowanego w USA. Przeznaczenie to hosting plików, zalezy mi na dobrym łączu oraz dużym dysku(<500GB). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2011 http://www.100tb.com/dedicated-hosting/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2011 Jaki masz budżet? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mauro 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2011 Ok 350zł. Można lekko naciągnąć te kwote Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2011 (edytowany) W tej cenie mogę Ci zaproponować taką konfigurację: Intel Core i3 3.06 Ghz, 4MB cache Dysk 1x500 GB SATA 7200 RPM 4 GB RAM DDR3 (max 8 GB) 5 adresów IP 10 TB transferu na miesiąc Łącze 100 Mbps Na dzień dzisiejszy są dwie wolne maszyny z tej konfiguracji. Istnieje możliwość zmiany konfiguracji lub maszyny. Edytowano Sierpień 28, 2011 przez MZone Group (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość finlandia Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2011 Skoro to i tak pod hosting plików to może lepiej wyjdzie kupić powiedzmy 10 sztuk VPS-ów z http://volumedrive.com/vdrive/?a=vps Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2011 Jeśli to mają być pliki ważne, to usługodawcy typu VolumeDrive raczej odpadają. Sam mam u nich VPSa, ale niczego ważnego bym tam nie dał, bo to naprawdę lowend - co prawda parametry są wysokie, szczególnie jak na tę cenę, ale brak wsparcia technicznego czy choćby kogokolwiek, komu chciałoby się odpowiedzieć na pytanie raczej ich wyklucza z grona poważnych dostawców. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2011 Ale VolumeDrive to jest chyba niezarządzany hosting, to po co tam wsparcie techniczne ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2011 A choćby po to, że jak się coś po ich stronie spiertentegowuje, to przydałoby się, żeby ktoś kompetentny był w stanie szybko i sprawnie przywrócić serwer do życia, albo przynajmniej poinformować klientów kiedy usterka zostanie naprawiona. W tej firmie jednak na szybką reakcję bym nie liczył. Próbowałem się z nimi kontaktować w sprawie nie działającego obrazu Debiana na serwerze, na którym mam VPSa, na odpowiedź czekam już trzeci albo czwarty miesiąc, zdążyłem się już w tym czasie przyzwyczaić do jedynego serwera z CentOSem w mojej kolekcji, a nie o to chyba chodzi, kiedy wykupujesz jakąś usługę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S.A.M 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2011 A jakaś konkretna lokalizacja w USA cię interesuję , u nas masz możliwość korzystania data center w : - Chicago - Fremont (California ) - od października Nowy Jork Jeżeli jesteś zainteresowany to napisz mail na sprzedaz@swiftway.pl Na pewno do 350 zł uda się nam dobrać ofertę którą będziesz usatysfakcjonowany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mauro 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 29, 2011 Obojętnie w jakiej lokalizacji, ważne żeby było w USA. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S.A.M 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2011 Oto nasza oferta : - Sandy Bridge i3 2100 3,1 Ghz Dual core with HT - WD 500GB SATA3 Black (max 2 hdd) - 4 GB RAM DDR3 (max 16 GB) - 5 adresów IP - 10 TB transferu na miesiąc - Łącze 100 Mbps - KVM/IP 299zł + Vat W razie pytań : sprzedaz@swiftway.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mauro 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2011 Zastanowie się nad ofertą S.A.M oraz mzone. Co możecie powiedzieć o tym: http://www.ovh.pl/produkty/superplan_best_of.xml ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2011 OVH nie ma serwerów w USA, a chyba chciałeś w tej lokalizacji. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mauro 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 30, 2011 No tak, ovh Francja :| Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość panjechleb Zgłoś post Napisano Wrzesień 12, 2011 http://dediway.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach