murgal 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2011 Witam, Panowie, jaką specjalizację wybrać? Myślałem nad "Internet i Technologie informacyjne", co o tym myślicie? Interesuje mnie zarządzanie sieciami, sieci rozproszone itp. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Marshall Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2011 To ty zdecyduj co chcesz robić i co robisz najlepiej , my za ciebie nie wybierzemy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vet0 19 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2011 Skoro każe nam wybrać to musimy za niego wybrać my Ja wybieram: zostań w domu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mSurf.eu Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2011 On chciał pomocy od tych po studiach, widać że wy po nich nie jesteście, więc się nie wypowiadajcie. Czasami ciężko coś zdecydować, i dobrze jest zapytać ludzi którzy są po danych studiach i wiedzieć czy im się podobało, czy dużo się nauczyli i czy zdobyta wiedza na studiach pomaga im w codziennym życiu. Zamiast sie wyśmiewać i dokuczać, wybralibyście się do psychologa, kompleksy nie są zawsze zdrowe... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murgal 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2011 (edytowany) Dokładnie, szukam osób którzy studiują, wiedzą coś więcej na ten temat bądź już studiowali takową specjalizację Nie chce abyście wybrali, chce po prostu o informację. Edytowano Sierpień 28, 2011 przez murgal (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2011 To może kluczowo - mamy być wróżbitami i określić o jaką uczelnię chodzi? W większości uczelni jest coś takiego dostępne, jak programy studiów z listą przedmiotów i krótkimi ich opisami. Ale nie mając informacji, czy to jakaś szanowana Politechnika, czy też może Wyższa Szkoła Nicnierobienia, to ciężko coś stwierdzić... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murgal 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2011 (edytowany) Chodzi o Politechnike Wrocławską, i nie znalazłem bogatszego opisu tejże specjalizacji. Edytowano Sierpień 28, 2011 przez murgal (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2011 A który wydział? Coś takiego, jak informatyka jest na kilku... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murgal 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2011 Wydział Informatyki i zarządzania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2011 (edytowany) No to nie za bardzo trafiłeś, jeśli chciałeś sieci, to lepsza była by eka: http://www.weka.pwr.wroc.pl/files/prv/id4/kandydaci_siatki_h_ects/informatyka/inf_I_s_isk_ects.pdf http://www.weka.pwr.wroc.pl/files/prv/id4/kandydaci_siatki_h_ects/teleinformatyka/tin_I_s_ects.pdf Natomiast program tego, co ty wybrałeś to: http://www.wiz.pwr.wroc.pl/files/prv/id0/Programy%20studiow/INFORMATYKA.Istp.stacjonarne.inz.pdf plus dodatkowe przedmioty specjalizacyjne Infrastruktura internetu Badania i pomiary internetu Modelowanie i analiza systemów webowych Zaawansowane technologie informacyjne i komunikacyjne Programowanie multimedialnych systemów webowych Projekt zespołowy Chociaż i na upartego, to w blokach obieralnych da się wybrać jakieś typowo sieciowe zagadnienia. Ale bloki obieralne nie mają nic wspólnego ze specjalizacjami. Edytowano Sierpień 28, 2011 przez kafi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murgal 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2011 O, dziękuje O to mi chodziło Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2011 Witam, Panowie, jaką specjalizację wybrać? Myślałem nad "Internet i Technologie informacyjne", co o tym myślicie? Interesuje mnie zarządzanie sieciami, sieci rozproszone itp. Studia gó*** Ci dadzą. Liczy się praktyka. Kup sobie kilka przełączników, patchcordów, gbiców, zepnij jakimś protokołem dynamicznego routingu, pobaw się tablicami, vlanami itp. itd. + zrób jakieś certyfikaty, a lepiej na tym wyjdziesz niż idąc na studia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pzebracki Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2011 studia liczą się tylko do kategorii zaszeregowania u pracodawcy Wiec studia trzeba mieć ukończone I oraz II stopień, dzięki temu więcej będziesz zarabiać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2011 studia liczą się tylko do kategorii zaszeregowania u pracodawcy Wiec studia trzeba mieć ukończone I oraz II stopień, dzięki temu więcej będziesz zarabiać W budżetówce owszem. W firmach prywatnych wątpię... Problem polega na tym, że współczesne szkolnictwo wyższe to farsa. Produkują inżynierów, idą na ilość, a nie na faktyczną wiedzę. Fajnych szkół wyższych w zakresie IT w Polsce jest jak na lekarstwo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2011 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 9, 2017 przez maniack (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2011 Dobrych uczelni jest bardzo mało, w reszcie jest tak jak wyżej napisane "produkcja". Ja widziałem co potrafili moi koledzy wychodząc z 4 roku ... Aczkolwiek nie nauczy się nikogo na siłę i gdy będzie się chciało go nauczyć programować naraz w X językach zmieniając je co semestr, obsługi domen windowsie, zahaczając o postfixa w linuxie Za mało czasu i zapału ... Papierek to tylko papierek, ważniejsze jest doświadczenie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pzebracki Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2011 W budżetówce owszem. W firmach prywatnych wątpię... Problem polega na tym, że współczesne szkolnictwo wyższe to farsa. Produkują inżynierów, idą na ilość, a nie na faktyczną wiedzę. Fajnych szkół wyższych w zakresie IT w Polsce jest jak na lekarstwo. Tzn ogólnie w firmach państwowych. W firmach prywatnych, owszem, brak kasy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Wrzesień 1, 2011 Źle ci doradzą i będziesz miał pretensje do użytkowników że gó**o ci polecili Proponuję iść do jednej, drugiej, trzeciej uczelni i się dopytać studentów, profesorów itd. jakie są warunki, jakie są tematy czy materiały... Później decydujesz tak jak czujesz. To nie gra The Sims że ktoś steruje czyimś życiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość pzebracki Zgłoś post Napisano Wrzesień 2, 2011 Źle ci doradzą i będziesz miał pretensje do użytkowników że gó**o ci polecili Proponuję iść do jednej, drugiej, trzeciej uczelni i się dopytać studentów, profesorów itd. jakie są warunki, jakie są tematy czy materiały... Później decydujesz tak jak czujesz. To nie gra The Sims że ktoś steruje czyimś życiem. Dokładnie. Trzeba się zastanowić co się chce w życiu robić, plus obecne zaplecze jakie posiadasz, predyspozycje. I rozwijaj te umiejętności plus szkolenia i będzie gitara. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach