Gość mSurf.eu Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2011 Witajcie, Mam pytanie dotyczące domen. Czy jeżeli osoba A zarejestruje na siebie domenę dla osoby B (osoba B robi przelew do rejestratora ale domena zarejestrowana na koncie osoby A). Osoba A nie używa tej domeny, tylko osoba B tworzy sobie portal itp. Czy gdy jest jakiś problem prawny, to kto dostaje po łapach? Osoba A czy B? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość xtd Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2011 Witajcie, Mam pytanie dotyczące domen. Czy jeżeli osoba A zarejestruje na siebie domenę dla osoby B (osoba B robi przelew do rejestratora ale domena zarejestrowana na koncie osoby A). Osoba A nie używa tej domeny, tylko osoba B tworzy sobie portal itp. Czy gdy jest jakiś problem prawny, to kto dostaje po łapach? Osoba A czy B? Jeżeli portal zawiera coś niezgodnego z prawem pierwsze kroki kierowane są w kierunku firmy hostującej ten portal (o dane właściciela konta lub blokade i zabezpieczenie danych ) Jeśli problem jest z domeną (trademark itp) to wszystko spada na abonenta domeny, czyli osoby której dane widnieją są w rejestrach NASK. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mSurf.eu Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2011 Ok, dzięki :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2011 Ja kolegom też tak rejestruję lecz przelewają pieniążki na moje konto ja im rejestruje i wysyłam potwierdzenie. (nie zarabiam żeby nie było ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mSurf.eu Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2011 No ja właśnie tak robie, tylko jak napisałem, oni prosto do rejestratora wysyłają kasę. I naszło mnie zaciekawienie, czy przez nich mogę mieć problemy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 26, 2011 Podpisz z nimi umowę że nie ponosisz odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez osoby korzystające z usługi. Jesteś właścicielem lecz im wypożyczasz albo coś Polak jesteś coś wymyślisz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mSurf.eu Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2011 (edytowany) niepełnoletni z niepełnoletnim ? I na odłegłość (pocztą to będzie długo trwało) PS: Z Polaka już mało mi zostało xD Edytowano Sierpień 27, 2011 przez mSurf.eu (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2011 Skan wystarczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mSurf.eu Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2011 A niepełnoletni & niepełnoletni? Chyba raczej nie mogą umowy podpisywać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2011 (edytowany) Ja kolegom też tak rejestruję lecz przelewają pieniążki na moje konto ja im rejestruje i wysyłam potwierdzenie. (nie zarabiam żeby nie było ) No i kiedyś ktoś zapuka do Twoich drzwi o 6 rano, żądając wyjaśnień. Edytowano Sierpień 27, 2011 przez MZone Group (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2011 (edytowany) Tutaj masz informacje na temat umów cywilno-prawnych zawieranych przez niepełnoletnich: http://umowy.wieszjak.pl/postanowienia-ogolne/206655,Maloletni-jako-strona-umowy.html @Irek: Mateusz nie mieszka w Polsce, więc raczej nie będą mu bladym świtem kolbami w drzwi łomotać Edytowano Sierpień 27, 2011 przez d.v (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2011 @Irek: Mateusz nie mieszka w Polsce, więc raczej nie będą mu bladym świtem kolbami w drzwi łomotać Zawsze się znajdzie jakiś Colombo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mSurf.eu Zgłoś post Napisano Sierpień 27, 2011 Raczej policja federalna xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eMlodzi.eu 30 Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2011 Ale to podczas rejestracji domeny, wpisz ich dane a nie swoje i masz chyba już po problemie Podczas rejestracji domeny wpisz ich dane osobowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mSurf.eu Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2011 Ale to podczas rejestracji domeny, wpisz ich dane a nie swoje i masz chyba już po problemie Podczas rejestracji domeny wpisz ich dane osobowe Bym musiał zakładać nowe konta... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 28, 2011 W OVH np. przy rejestracji domeny możesz podać dane osoby XYZ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach