-Tomasz- 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2011 Witam, zainstalowałem sobie virtualbox'a i pobrałem do niego linux'a debiana Uruchamiam system mam okno instalatora po czym klikam na Instaluj (enterem) no i jak już kliknę to system sie nie ładuje i klawiatura jest zablokowana nie działają klawisze. Mam takie okno instalatora: http://zapodaj.net/9b75e194cad5.png.html Co źle zrobiłem? Ps; nie wiem czy to dobry dział jak coś to proszę moderatora żeby przeniósł temat. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2011 (edytowany) A nie musisz przypadkie włączyć klawiatury w ustawieniach VB? Tzw. Przechwytywanie klawiatury Edytowano Sierpień 25, 2011 przez Kamikadze (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
-Tomasz- 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2011 No ale popatrz mogę wybrać inne Advenced options i help i normalnie klawiatura działa. Jakieś pomysły? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dmho Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2011 A przez Advanced Options -> Expert install idzie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
-Tomasz- 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2011 Ja mam po polsku gdzie to znajdę? Dobra czaje zaraz powiem. Błędy oznaczają że to nie jest pod mój procesor tak? więc jaką wersje zainstalować pod ADM? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dmho Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2011 (edytowany) Sciagnij virtualboxa z supportem na 64bity (chyba że gdzieś w opcjach Virtualboxa jest ustawianie maszyny na 64bit, nie pamiętam). Ewentualnie sciagnij debiana 32bit Edytowano Sierpień 25, 2011 przez dmho (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
-Tomasz- 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2011 Nie wiem czy to wolno dawać linki ale pobrałem z oficjalnej strony: http://www.virtualbox.org/wiki/Downloads VirtualBox 4.1.2 for Windows hosts x86/amd64 to jest pod 64bity więc co mam robić? Jak zmieniłem na 64 to jak chce odpalić serwer to: VT-x/AMD-V hardware acceleration has been enabled, but is not operational. Your 64-bit guest will fail to detect a 64-bit CPU and will not be able to boot. Please ensure that you have enabled VT-x/AMD-V properly in the BIOS of your host computer. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Danor 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2011 (edytowany) Wg strony AMD ten procesor nie obsługuje wirtualizacji AMD Virtualization Technology - No Źródło: link Edytowano Sierpień 25, 2011 przez Danor (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dmho Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2011 Masz napisane co jest nie tak, jak sie nie polapiesz, to sciagnij 32 bitowa wersje debiana i tyle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
-Tomasz- 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 25, 2011 obsługuje dzięki wielkie wystarczyło włączyć w biosie:) działa wszystko super Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach