tecjusz 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2006 Witam, To mój pierwszy post na tym forum a i o hostingu nie wiem zbyt wiele, więc chyba nie zrobię głupoty jeśli się zapytam, czy istniej możliwość wykupienia hostingu bazy mysql. Chodzi mi o samą bazę, bo nie chciałbym rezygnować z usług strefa.pl (jeszcze zobaczę), ale pojemność bazy, jeśli się chce prowadzić forum i konta użytkowników, jest u nich trochę za mała. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
srok@ 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2006 można ale nie am to sensu, dodatkowe zużycie transferu, kilkukrotnie dluzsze generowanie strony (serwer jeden-mysql-spowrotem-user). Raczej musisz zrezygnować z ich usług. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tecjusz 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2006 no chyba tak. szkoda. zastanawiam się jeśli miałbym stały nr IP (mój ISP taki oferuje) to czy nie lepiej byłoby postawić serwer w domu np. na Apache, mysql, php itp. Przewiduje ok. 1000 (lub więcej) userów dziennie odwiedzających moją stronę. O jakiej przepustowości łączem musiałbym wtedy dysponować? No i jeszcze jaki procesor, ile RAMu i inne ważne parametry? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2006 Mi sie wydaje, ze serwer w domu to mordęga, chyba, ze masz domek... stawiasz to to w piwnicy i jedzie serwa mozna postawic nawet na pentium I.. no "ale".. hehe... oczywiscie jakis DSL 1/2Mbit to chyba absolutne minimum... no i przypomniało mi się.. czy Ty masz wiedzę jak postawić/administrować serwem... a koszty miesięczne by przekroczyły wielokrotnie (kilkanaście razy!) koszt megatotalsuperwypas konta u superekstrawypas operatora.. (home.pl przy najdrozszej opcji by było taniochą przy kosztach utrzymania serwa - przede wszystkim ze względu na koszt łączy.. ale nie tylko) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tecjusz 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 11, 2006 Mi sie wydaje, ze serwer w domu to mordęga, chyba, ze masz domek... stawiasz to to w piwnicy i jedzie serwa mozna postawic nawet na pentium I.. no "ale".. hehe... oczywiscie jakis DSL 1/2Mbit to chyba absolutne minimum... ale ja lubie ten przyjemny dla ucha szum wentylatorów:D a tak serio to chyba masz rację, mój provider ma w ofercie łącze o przepustowości max 1,25Mb/s za 160PLN. To i tak nie dużo jak za takie łącze, ale miesięcznie obciążyło by mie to o 100PLN + inne wydatki. Z tym że to transfer synchroniczny. no i przypomniało mi się.. czy Ty masz wiedzę jak postawić/administrować serwem... a koszty miesięczne by przekroczyły wielokrotnie (kilkanaście razy!) koszt megatotalsuperwypas konta u superekstrawypas operatora.. (home.pl przy najdrozszej opcji by było taniochą przy kosztach utrzymania serwa - przede wszystkim ze względu na koszt łączy.. ale nie tylko) Mam mały intranet na IIS+PHP+MYSQL. Apache też już konfigurowałem więc z czystym sumieniem mogę powiedzieć: mam wiedzę Chyba jednak pozostaje hosting. Aha, jeszcze jedno. Czy pod sponsorowany hosting można podpiąć domenę? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jacek 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 12, 2006 Czy pod sponsorowany hosting można podpiąć domenę? Zależy gdzie, najczęściej tak, o ile sam będziesz za nią płacił. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach