maclaw 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2011 (edytowany) Witam, mam drobny problem. Otóż zrobiłem sobie edytor plików PHP na stronie z wykorzystaniem Editarea. Odczyt wygląda tak: echo "<textarea style='background-color:#399db0; border:0; color:white; width:100%;' id='text' name='textarea' rows='15'>\n"; echo file_get_contents($_GET['plik']); echo "</textarea>\n"; Zapis tak: file_put_contents(stripslashes($_POST['filetype']), $_POST['textarea']); Niby wszystko ok, zapisuje, ale jest jeden zasadniczy problem: zastępuje " znakami \", co psuje całkowicie skrypt PHP. Problem jest w samym textarea, ew. wysłaniu formularza, ponieważ wszystko inne zostało sprawdzone. Macie jakieś pomysły, bo mi się skończyły ;-)? Pozdrawiam Edytowano Sierpień 21, 2011 przez maclaw (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
venet0 72 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2011 (edytowany) To co po \ program traktuje jak znak specjalny dlatego dodaje on sobie te \. Rozwiązanie http://php.net/manua...tripslashes.php musi działać. Sprawdź czy dobre zmienne używasz. Edytowano Sierpień 21, 2011 przez romix (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maclaw 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2011 (edytowany) Miałeś racje, stripslashes powinien być przy drugiej zmiennej. Wielkie dzięki Edytowano Sierpień 21, 2011 przez maclaw (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniack 403 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2011 (edytowany) . Edytowano Wrzesień 13, 2017 przez maniack (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach