draker 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2011 Witam, Mam problem, prawdopodobnie z wartościami w php.ini. Na serwerze zainstalowany Litespeed + PHP5 + MySQL, mam jeden skrypt, który wymaga do działania 500MB RAMu (kompresja) i w żaden sposób nie mogę go zmusić do działania - wyskakuje błąd: Fatal error: Out of memory (allocated 133169152) (tried to allocate 55963029 bytes) Nie mam pojęcia, co mogę zrobić. Wartości w php.ini są raczej OK: http://modbase.pl/phpinfo.php Czy ktoś zechciałby mi doradzić, co mogę z tym zrobić? Sam już nie wiem, co należy i gdzie zmienić, inne skrypty wymagające więcej niż 150-160MB Ramu również pokazują ten błąd, mimo, że mam ustawiony memory_limit na 1024M. Proszę o rady. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2011 Zwiększ limit pamięci w ustawieniach aplikacji lsapi (przez panel litespeedowy). 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maminowiec 9 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2011 spróbuj w php dodać ini_set(’memory_limit’, ‘10M’); Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
draker 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 21, 2011 Dzięki kafi, zadziałało Temat do zamknięcia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
draker 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2011 Odświeżę temat, bo nie ma sensu pisać nowego... Teraz mam problem z uploadowaniem plików. Pliki ważące do max 110-120MB uploadują się bezproblemowo, ale powyżej tej granicy pokazuje się błąd o zresetowaniu połączenia (przeglądarki) Błąd 101 (net::ERR_CONNECTION_RESET): Połączenie zostało zresetowane. Konfiguracja PHP.ini raczej jest OK, więc czy ma ktos pomysł, co należy zmienić? Dodam, że z tego co pamiętam na innym serwerze było okej, zresztą inny skrypt uploadu też Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Sierpień 31, 2011 Może max_execution_time ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
draker 0 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2011 (edytowany) Muszę znowu odkopać temat, nie ma sensu zakładać nowego i zaśmiecać forum, zwłaszcza, że nadal dotyczy tej samej kwestii Problem z dużymi plikami nadal występuje, teraz sprawdziłem logi i oto co się pojawia podczas uploadowania pliku większego niż 200MB: [mojeip, adresstronyl] Request body size: 363216075 is too big! No i teraz nie mam pojęcia, jak to naprawić. Filtrowanie requestów mam w litespeedzie wyłączone. W google strasznie dużo odpowiedzi, z których niczego nie wywnioskowałem. Gdzie mogę zwiększyć wartość owego request body size? Szukać w PHP, czy w Litespeedzie? @edit Oho, udało mi się znaleźć. Tylko teraz jeszcze inny problem wynikł - jest na request body size maksymalny limit 1GB, a na swojej stronie mam upload plików do 1,5GB. Co można w tym przypadku zrobić? Da się jakoś to ominąć? Edytowano Październik 29, 2011 przez draker (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2011 php.ini, wartość upload_max_filesize Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Październik 29, 2011 Jak już wyżej podano - to są parametry litespeeda a nie php! Jeśli w litespeedowej konsoli nie da się ustawić nic więcej, niż 1GB, to niestety, ale trzeba napisać do supportu lsws. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach