energia 9 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2011 Witam, mam pewien problem, a dokładnie już któryś raz bawię się z tymi Vhostami w Apache2 i zawsze mam problem. Kiedyś miałem że każdy nowy vhost pokazywał to co jest w głównym np. miałem domenę test.pl i w niej było napisane dziala, dodałem vhost tylko że s1.test.pl i w nim zamieściłem dziala s1, lecz on pokazywał zawsze to samo co test.pl. Dzisiaj znowu się za to zabrałem tylko tym razem nic nie pokazuje. Mam domenę en3rgia.tk i do niej zrobionego głównego vhosta, nowy katalog, wszystko pięknie działa. No i zabrałem się za kolejnego vhosta, zrobiłem s1.en3rgia.tk wszystko wpisałem i gdy wchodzę na stronę to jest pusta, tym razem nawet nie pokazuje tego co główna. Na początku treść wklejałem z poradnika Bluemana, ale poszukałem w internecie i znalazłem inną treść (trochę), ale nadal to samo. Aktualnie moje vhosty en3rgia <VirtualHost *:80> ServerAdmin admin@en3rgia.tk ServerName en3rgia.tk ServerAlias www.en3rgia.tk DocumentRoot "/home/public_html/index/" <Directory "/home/public_html/index/"> Options Indexes FollowSymLinks MultiViews AllowOverride All Order Allow,Deny Allow from All </Directory> ErrorLog "/home/error/index/error.log" # Possible values include: debug, info, notice, warn, error, crit, # alert, emerg. LogLevel warn CustomLog "/home/error/index/access.log" combined # RewriteLog "/home/error/index/rewrite.log" # RewriteLogLevel 3 </VirtualHost> A tutaj s1.en3rgia <VirtualHost *:80> ServerAdmin s1@en3rgia.tk ServerName s1.en3rgia.tk ServerAlias www.s1.en3rgia.tk DocumentRoot "/home/public_html/s1/" <Directory "/home/public_html/s1/"> Options Indexes FollowSymLinks MultiViews AllowOverride All Order Allow,Deny Allow from All </Directory> ErrorLog "/home/error/s1/error.log" # Possible values include: debug, info, notice, warn, error, crit, # alert, emerg. LogLevel warn CustomLog "/home/error/s1/access.log" combined # RewriteLog "/home/cojack/Dokumenty/Projekty/BDT/tmp/logs/rewrite.log" # RewriteLogLevel 3 </VirtualHost> Czy miał ktoś podobny problem, albo ktoś wie jaki jest problem? Z góry dziękuje za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2011 Mała wskazówka: C:\Users\Konrad>nslookup en3rgia.tk Nieautorytatywna odpowiedź: Nazwa: en3rgia.tk Address: 192.166.218.93 C:\Users\Konrad>nslookup s1.en3rgia.tk Nieautorytatywna odpowiedź: Nazwa: s1.en3rgia.tk Address: 93.170.52.20 C:\Users\Konrad> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
energia 9 Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2011 Dziękuje bardzo Działa jak należy Dodałem subdomene na dot.tk i do niej mój adres IP i po chwili zadziałało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach