anex 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2011 (edytowany) Witam, mam taki mały problem z ukryciem podkatalogów w katalogu pod swoją domeną. Otórz mam stronę www.anex.pl w niej zrobiony katalog plik. Chciałabym aby kochana przeglądarka google nie pokazywała w wynikach wyszukiwania pod hasłem "site:anex.pl" podkatalogów znajdujących się w katalogu o nazwie plik. Jak to zrobić jeśli w centrum dla webmasterów google podałam adres URL do usunięcia z wyników wyszukiwania taki: www.anex.pl/plik i mimo to pokazuje mi podkatalogi które są w katalogu plik. Zrobiłam też plik .htaccess na serwerze i plik robot.txt z podaniem katalogu plik i nic nie pomogło. Czy żeby przeglądarka nie pokazywała podkatalogów w katalogu plik muszę podać URL do usunięcia również te podkatalogi zawarte w katalogu plik np. www.anex.pl/plik/katalog ? Wiem, że może moja wypowiedz i pytanie jest trochę zakręcone, ale starałam się dobrze wyjaśnić problem z jakim się borykam. Wszystkim którzy napiszą jak to zrobić i pomogą serdecznie bardzo dziękuję i pozdrawiam forumowiczów !!! Jeszcze doprecyzuję pytanie: chodzi mi o to aby ktoś kto wejdzie na stronę www.anex.pl/plik widzał stronę z napisem: "Index of plik" i mógł z tamtąd wybrać katalog i do niego wejść by pobrać zdjęcia lub inne rzeczy , ale żeby przeglądarka nie pokazywała tego w swoich wynikach wyszukiwania po przez wpisanie w przeglądarkę anex.pl lub site:anex.pl . Jak to zrobić i urkyć przed wójkiem google i czy tak się da zrobić ? Edytowano Sierpień 19, 2011 przez anex (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vet0 19 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2011 Jeżeli dodałeś wpisy w robot.txt wczoraj to nie licz że tak szybko wszystko zniknie. Google odświeża co jakiś czas wyniki danej strony Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
anex 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2011 ... ale czy dodanie do robots.txt tylko /plik spowoduje, że nie będą się wyświetlać rzeczy zawarte w /plik/katalog ? Czy do robots.txt trzeba dodać również /plik/katalog ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
freQ.pl 9 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2011 Wystarczy jak dodasz do robots katalog. Wszystkie pliki i katalogi poniżej podanego nie będą listowane w google. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach