Dexieco 6 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2011 Witajcie, mam problem przy instalacji DA, po sciągnięciu 'apdejtu' ze strony DA wywala mi komunikat 2011-08-19 15:54:28 (1.52 MB/s) - `/usr/local/directadmin/update.tar.gz' saved [4533510/4533510] cat: /etc/rc.conf: No such file or directory *** Cannot find /etc/namedb/named.conf. Make sure bind is completely installed. *** *** bison is required for compiling, please install bison *** Installation didn't pass, halting install. Bind był instalowany komendą apt-get install bind9 i nic, na czystym systemie tak samo. OS: Debian 5 Lenny Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2011 *** bison is required for compiling, please install bison *** Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dexieco 6 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2011 *** bison is required for compiling, please install bison *** dex:~# apt-get install bison Reading package lists... Done Building dependency tree Reading state information... Done bison is already the newest version. 0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 7 not upgraded. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2011 Trudno poszukać? packages.debian.org/squeeze/bison Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dexieco 6 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2011 Trudno poszukać? packages.debian.org/squeeze/bison Tak, trudno. Nie jestem taki wielki Pro jak ty... Mógłbyś podpowiedzieć co ja mam z tym zrobić ; | 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2011 Upewnij się, że masz poprawnie licencję przypisaną - zarówno czy system to debian 5.0, jak i czy zgadza się architektura (x86/x64). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dexieco 6 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2011 (edytowany) Lickę mam na adresik IP, OS napewno Deb 5.0 lenny, przynajmniej piszę tak w panelu HYPERvm / A architekture jak mogę sprawdzić \? Dodałem do sources.list deb.. od squezze i upgrade, lecz lipa... Wykonuje to na VPS z OpenVz . Edytowano Sierpień 19, 2011 przez Dexieco (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2011 A co zwraca Ci uname -a ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2011 (edytowany) Ja mówię o parametrach licencji DA a nie parametrach twojego VPSa... Jej parametrem nie jest tylko adres IP. Także system operacyjny i jego architektura. Edytowano Sierpień 19, 2011 przez kafi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
venet0 72 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2011 Prędzej cat /etc/*release Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dexieco 6 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2011 (edytowany) uname -a Linux dex 2.6.18-194.17.1.el5.028stab070.7 #1 SMP Fri Oct 1 14:17:14 MSD 2010 i686 GNU/Linux cat /etc/ *release dex:~# cat /etc/*release cat: /etc/*release: No such file or directory //Domyślam się, że jeżeli chodzi o architekturę, to będzie i686 ? Edytowano Sierpień 19, 2011 przez Dexieco (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
venet0 72 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2011 Pobierz: http://packages.debian.org/lenny/bison Później: dpkg -i nazwa_paczki.deb BTW daj jeszcze wynik z: cat /etc/rc.conf Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dexieco 6 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2011 (edytowany) BTW daj jeszcze wynik z: cat /etc/rc.conf Wynik jest taki że po wykonaniu takiego polecenia przeskakuje mi o 2 linie w dol.. i nic nie wyrzuca ; p Zrobiłem tak jak mi powiedziałeś z tym bison, i dalej to samo .. Eh.. Edytowano Sierpień 19, 2011 przez Dexieco (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach