trzmiel 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2011 (edytowany) Witam, rzucam wam do oceny trzmiela. Adres trzmiel.net Chodzi mi głównie o czytelność i rozkład elementów na stronie. Oczywiście wszelkich innych wniosków również chętnie posłucham. Edytowano Sierpień 17, 2011 przez trzmiel (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2011 Czytelne to i owszem jest, ale nawet ja, będąc wielkim fanem prostoty uważam, że troszkę zbyt to proste. Odrobina koloru na pewno by nie zaszkodziła, bo w tej chwili wygląda to niemal jak gazeta z lat 60-tych ubiegłego wieku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vet0 19 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2011 Mi się na pewno nie podoba background-color w panelu "Lokalnie". No i w logo można by faktycznie chociaż jakiegoś koloru dodać. Poza tym fajnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość dmho Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2011 Walidacja? Auć Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
trzmiel 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2011 Wiem, że przydałoby się więcej kolorów. Mam miejsca na dwa bannery, to by częściowo problem rozwiązało. Poza tym już taki "urok" tego thema, że jest raczej skromny... @vetO A jaki kolor byłby lepszy? Bo kurcze, ciemniejszy odcień niebieskiego odpada, a nie wiem, czy inny kolor pasuje? :| Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
vet0 19 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2011 Szczerze powiedziawszy to nie wiem. W ogóle ten panel mi tam nie pasuje bo robi sie chaos. Ale jeśli jest ważny to wziąłbym go wykontrastował żywżyszm kolorkiem, a jeśli nie ważny to szary jak ta reklama po prawo. Ale na pewno padding daj w nim większy bo to też bardzo mnie drażni jak się tekst kończy równo z danym panelem. Powinien być jakiś odstęp Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2011 (edytowany) Uwagi dot. kolumny "Lokalnie": użyj jakiegoś padding-u, żeby czcionki nie zaczynały się na krawędzi kolumny, bo to nigdy nie wygląda dobrze (edit: wyprzedził mnie vet0), kolor - do tej templatki pasowałby np. jakiś odcień mięty. Ogólnie mogę Ci polecić np. http://www.colorschemer.com jako pomoc w dobieraniu kolorów. I http://www.december.com/html/spec/colorcodes.html - tam znajdziesz tabelę kolorów z nazwami i kodami w hexie, RGB, HSL i CMYK. Edytowano Sierpień 17, 2011 przez d.v (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Szatyniak 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 18, 2011 jak dla mnie to super czytelne, proste, uzyteczne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dawid Sz. 98 Zgłoś post Napisano Sierpień 18, 2011 Strona prosta i przejrzysta jednak dla mnie trochę zbyt prosta... Ale ogólnie podoba mi się. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Majka 57 Zgłoś post Napisano Sierpień 18, 2011 Strona bardzo czytelna, przejrzysta, ale ta żałobna szata graficzna, jak dla mnie trochę odpychająca. Ale możliwe, że to tylko moje negatywne odczucie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość NiskiWujek Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2011 Nie tylko twoje, moje także, i jeszcze puste kolumny w stopce zrób coś z nimi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
trzmiel 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 19, 2011 Więc tak: @vet0 zmieniłem padding, wygląda faktycznie lepiej. łatwiej się czyta. @ d.v próbowałem z tą miętą, ale nie przypadło mi do gustu. @Majka Zgadzam się z Tobą, tylko problem polega na tym, że nie mam zbytnio pomysłu jak to zmienić, by ożywić całość. @Niskiwujek uzupełniłem kolumny, o których, szczerze powiedziawszy, zapomniałem... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach