Michałł 10 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2011 Mam takie techniczne pytanie. Jak na hostingu z wieloma adresami IP można zarządzać ruchem wyjściowym? Przykładowo, chcę odpalić wgeta aby pobrał coś z zewnętrznego serwera, jak zrobić aby po każdym uruchomieniu niejako 'wychodził' przez inny adres IP z hostingu? Da się tak czy tylko proxy wchodzi w grę? Pozdrawiam, M. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lazy 33 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2011 Mam takie techniczne pytanie. Jak na hostingu z wieloma adresami IP można zarządzać ruchem wyjściowym? Przykładowo, chcę odpalić wgeta aby pobrał coś z zewnętrznego serwera, jak zrobić aby po każdym uruchomieniu niejako 'wychodził' przez inny adres IP z hostingu? Da się tak czy tylko proxy wchodzi w grę? Pozdrawiam, M. man wget opcja --bind-address= -- Lazy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Hekko.pl 239 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2011 Używając PHP również można skorzystać z adresów IP za pomocą: curl_setopt($ch, CURLOPT_INTERFACE, 'ADRES_IP'); Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Michałł 10 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2011 Dzięki wielkie! Jakoś tak zapomniałem o bindowaniu i moje myśli błądziły w złą stronę. Sprawdzę wieczorem na jakimś hostingu jak to działa. Dziękuję! M. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Sierpień 17, 2011 Działać nie musi. I we w miarę przyzwoitych hostingach raczej nie będzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach