sq6aah 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2011 Witam, postanowiłem sobie postawić jakiś panel do zarządzania serwerem www. Wybór padł na ISPconfig 3. Wszystko zainstalowałem według instrukcji, poza serwerem ftp. Zamiast pure-ftpd chciałem użyć proftpd. I teraz mam problem ponieważ użytkownicy utworzeni przez panel nie są wpuszczani na serwer przez ftp. Jak to jakoś spiąć? Kolejną rzeczą z którą mam problem to dns-y. Mam zainstalowane MyDNS, dodaję strefę dns (ns1.mojadomena.pl), podaje ip serwera itp. Jednak jak chcę przekierować domenę w az.pl to dostaje komunikat, że dns nie istnieje. Co jest nie tak? Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2011 Witaj, Zasadniczo ispConfig3 nie wspiera proftpd z tego co pamiętam, więc musisz zostać przy pureftpd. Zasadniczo na VPS w technologii openVZ będziesz miał problem z capabilities, wystarczy przekompilować paczkę z --without-capabilities, lub jeżeli masz serwer w rozsądnej firmie napisać do supportu, to dostaniesz dodatkowe uprawnienia do kontenera i wszystko będzie chodzić jak w zegarku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sq6aah 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2011 A jest możliwość zachowania proftpd i dodania pure-ftpd na potrzeby isponfig? Chodzi o to że mam na potrzeby samego serwera VPS korzystałem z proftpd i mam już co nie co poustawiane. Ale dzięki za pomoc. PS. jeszcze to próbuje ogarnąć. http://bugtracker.ispconfig.org/index.php?do=details&task_id=620 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach