Canav 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2011 (edytowany) Witajcie. Obecnie wynoszę się z http://www.strefa.pl/ pakiet srebrny za tydzień wygasa mi zamówienie - za wolne działanie Szukam hostingu pod swoje forum skrypt: WoltLab Burnig Board 3.1.1 Statystyki forum: Posty: 364 548 Użytkownicy: 78 649 średnio ludzi online: około 2 tysięcy dziennie dochodzi około: 700 postów i 50 użytkowników Zależy mi: - szybki serwer , czyli na forum jest przykładowe 2 tysiące osób i forum ma chodzić bez żadnego zamulania - szybkie FTP - nielimitowane konta e-mial - ogarnięty support Budżet do: 500 zł rocznie Edytowano Sierpień 10, 2011 przez Canav (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matmaxalez Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2011 (edytowany) A nie lepiej juz vps? Mozliwe ze za bardzo obciazasz, a strefy nie znam, mozliwe ze maja gdzies zasoborzernosc (temu wolno dziala). Moga Cie wygonic z roznych firm jezeli wykupic konto www. Ale sprawdz http://www.mzone-net....php?d=kontawww (MZ FOUR+ CP za 432 zl/rok) + Wpisz kod o nazwie LATO przy zamówieniu, a uzyskasz zniżkę ceny aż o 10% za powyższy produkt (abonament roczny)*. Edytowano Sierpień 10, 2011 przez Matmaxalez (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2011 Zdecydowanie na VPS takie forum się już nadaje. Możesz spróbować w kei.pl ale raczej i tak szybko na VPS będziesz musiał się przenieść Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Canav 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2011 no okej VPS - będzie to mój pierwszy także nie wiem jak się to konfiguruje i administruje. Może zaproponujecie jakąś firmę która utrzyma moje forum i co najważniejsze pomoże na początku skonfigurować to ? chodzi mi o doprowadzenie tego Vpsu do administracji ograniczającej się do DA albo c panelu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2011 Pakiet zarządzany 4h w miesiącu, panel Directadmin: http://mzone-net.eu/index.php?d=vpsmanaged Ewentualnie możesz zakupić zwykły VPS root i poprosić kogoś z forum o przygotowanie serwera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vogan 21 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2011 Zależy mi: - szybki serwer , czyli na forum jest przykładowe 2 tysiące osób i forum ma chodzić bez żadnego zamulania - szybkie FTP - nielimitowane konta e-mial - ogarnięty support Budżet do: 500 zł rocznie Ile miejsca potrzebujesz na dane? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartosz.nowicki 7 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2011 Za 500 złotych rocznie dostaniesz VPS, który będzie miał nie więcej niż 500 MB RAM i na pewno nie będzie zarządzany. Poza tym 500 RAM i tak może szybko się okazać niewystarczające do obsługi HTTP, MySQL, FTP i do tego DA. Chyba, że coś z totalnych budżetówek w stanach znajdziesz. Ale te raczej nie pomogą w przyspieszeniu działania forum. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matmaxalez Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2011 Ja mialem vpsa, na nim DA, apache, mysql itp... + kanal ts, stron bylo z 100-200 (uzytkownikow tez cos w tym stylu ). glownie radia internetowe i instalowali oni php/extreme fusion, wordpressy itp. Byly takze fora na phpbb by przemo (nikt nie lubi phpbb3? ) i ramu bralo 400-500 MB. Raczej zadnej optymalizacji nie bylo... Ale co prawda, to wszystko zalezy od szczegolow, nie da sie ustalic bez probowania, ale sprobuj. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2011 Spróbuj na site5 przez miesiąc za darmo - jeśli Ci się spodoba możesz zostać ;-) Ja tam mam dwa dość duże fora na jednym sharedzie i nic się nie dzieje. Szczegóły u mnie w podpisie. Przy okazji zaoszczędzisz trochę grosza :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Canav 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2011 (edytowany) okej dziękuje za pomoc faktycznie przejdę na VPs lecz którym administruje dana firma a mi daje gotowy DA do administracji edit ---- dziękuje Kolpik w takim razie chyba faktycznie zastanowię się nad ofertą mzone Edytowano Sierpień 10, 2011 przez Canav (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2011 okej dziękuje za pomoc faktycznie przejdę na VPs lecz którym administruje dana firma a mi daje gotowy DA do administracji chyba zdecyduje się na to: http://vipower.pl/Konta-Reseller na ofertę: VisR starter - na początek starczy , opinie mają dobrą zobaczmy ... To konta reseller, a nie serwery VPS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vogan 21 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2011 Ponawiam pytanie ile powierzchni potrzebujesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
INTER-COM 21 Zgłoś post Napisano Sierpień 10, 2011 Zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą. Hostdell.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Canav 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2011 Obecnie waży około 3 GB z kawałkiem lecz po przeniesieniu się na jakiś porządny serwer będę chciał rozbudować serwis i zaprosić więcej osób Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vogan 21 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2011 (edytowany) Obecnie waży około 3 GB z kawałkiem lecz po przeniesieniu się na jakiś porządny serwer będę chciał rozbudować serwis i zaprosić więcej osób Przygotowujemy właśnie ofertę Hostingu Dedykowanego w oparciu o technologię chmury - Cloud. Konto przeznaczone jest dla użytkowników którzy potrzebują dużo mocy obliczeniowej przy niedużej zajętości powierzchni - konta pod pojedyncze duże projekty. Szczegóły techniczne konta: Procesor - 8GHz (4x 2GHz) Pamięć RAM - 2GB Powierzchnia dyskowa - 4GB Transfer miesięczny - bez limitu Przepustowość - do 100mbps Panel administracyjny - DirectAdmin Cena - 130zł/mc Konto objęte jest administracją w zakresie instalacji/aktualizacji/konfiguracji od strony systemu operacyjnego - klient dostaje gotowe środowisko nic nie musi instalować czy konfigurować od strony administracyjnej. Jeśli jest Pan zainteresowany zapraszam na PW. Edytowano Sierpień 11, 2011 przez Vogan (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach