berix 10 Zgłoś post Napisano Sierpień 6, 2011 Ja co roku zastanawiam się nad zmianą hostingu pod moja stronę (wcześniejsze hostingi: lighthosting (lh.pl),unixstorm, vipower) W gre wchodzi pakiet www 100-150 zl za rok. Zastanawiam sie takze na powrót do unixstorm. skrypt www to Wordpress Znalazłem parę ofert ale pomóżcie mi z czego byłbym najbardziej zadowolony a może coś jeszcze innego host: dhosting.pl pakiet: Cena: ? własnie czy dhosting oferuje abonament zapłacenia za rok z góry? i jaka była by to cena ********** host: masternet.pl pakiet: Serwer PREMIUM cena: 100 zl netto ********** host: ionic.pl pakiet: Simple+ (niemcy) cena: 129 zl netto ********** host: unixstorm.org pakiet: Biznes-1 cena: 98,40 zl brutto ********** host: cal.pl pakiet: Ace cena: 79 zl netto(?) *********** host: neteasy.pl pakiet: net.easy small cena: 121,77 zl brutto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Sierpień 6, 2011 Z tych wszystkich wymienionych to odradzam Cal.pl - reszta firm jest godna polecenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 6, 2011 dhosting.pl wpadł w pułapkę ściemy marketingowej - tak się porozpisywali ile za miesiąc, że rzeczywiście, dopiero przy zamówieniu jest płatność roczna (a chyba w dwóch pierwszych pakietach nie ma miesięcznej płatności tak naprawdę). Trochę zonk IMO... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
3it.pl 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 6, 2011 Ja co roku zastanawiam się nad zmianą hostingu pod moja stronę (wcześniejsze hostingi: lighthosting (lh.pl),unixstorm, vipower) W gre wchodzi pakiet www 100-150 zl za rok. Zastanawiam sie takze na powrót do unixstorm. skrypt www to Wordpress Spojrz na nasz pakiet PRIME - 99 zl netto https://pvt.pl/cart.php?gid=2 Mysle,ze to dosyc atrakcyjna oferta. Pozdrawiam, 3it.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marek607 655 Zgłoś post Napisano Sierpień 6, 2011 No dobra, ale nie napisałes najważniejszego - z jakiego powodu zmieniasz firme - bo przecież vipower i unix to solidne marki i coś musiało być nie tak że zmieniasz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Sierpień 6, 2011 No dobra, ale nie napisałes najważniejszego - z jakiego powodu zmieniasz firme - bo przecież vipower i unix to solidne marki i coś musiało być nie tak że zmieniasz Może lepiej nie, bo będziemy mieli jeszcze powtórkę z jazdy z klientem Irka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Sierpień 6, 2011 Zawsze jest jakiś powód Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matmaxalez Zgłoś post Napisano Sierpień 6, 2011 Moze szuka tego jedynego ;d ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
berix 10 Zgłoś post Napisano Sierpień 6, 2011 No dobra, ale nie napisałes najważniejszego - z jakiego powodu zmieniasz firme - bo przecież vipower i unix to solidne marki i coś musiało być nie tak że zmieniasz chciałem to przmilczec ale... jesli juz pytasz to chodzi o bezpieczeństwo strony, już poraz drugi na tym hostingu jest atak na stronę gdzie ktoś wysyła zainfekowane pliki na ftp bez dostępu do loginu/hasla a w logach nic nie widnieje a suuport nie ma rady dla mnie. Do tego nie mam zamiaru robić samemu backupa plikow i baz, bojac sie kazdego dnia ze strona moze zniknac a sam vipower nie gwarantuje takiej opcji. http://www.webhostingtalk.pl/topic/28673-wlamanie-sie-na-strone/page__p__240314#entry240314 http://hack.pl/forum/hacking/8572-wlamali-mi-sie-na-strone.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Sierpień 6, 2011 @berix: ale co da Ci zmiana serwera jeżeli problem jest na poziomie skryptów/konta? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
berix 10 Zgłoś post Napisano Sierpień 6, 2011 @berix: ale co da Ci zmiana serwera jeżeli problem jest na poziomie skryptów/konta? własnie tylko po zmianie mógłbym się dowiedzieć po jakiej stronie widnieje luka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Pokuć Zgłoś post Napisano Sierpień 6, 2011 Jesteś w błędzie, nie musisz zmieniać hostingu żeby się dowiedzieć co jest tego przyczyną. Zmień klienta FTP na FileZille albo na coś podobnego, potem jak to nie pomoże to przypatrz się prawom CHMOD, potem popatrz na same skrypty, na końcu popatrz na usługodawcę czy to z jego winy jest. Podejrzewam że po dwóch czy trzech krokach przyczyny ustaną i nie będziesz musiał zmieniać hostingu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Łukasz Ostrowski 593 Zgłoś post Napisano Sierpień 6, 2011 (edytowany) Jeśli chcesz sprawdzić to za darmo, mogę Ci z dobrej woli(ew. za piwo) zrobić konto u siebie na VPS w DirectAdminie, obecnie się trochę nudzi. Możesz przetrzymać trochę u mnie te stronę, jeśli włam się powtórzy, to raczej szukałbym winy po stronie skryptów Jeśli jesteś zainteresowany, zapraszam na GG 32773781 ew. PW Edytowano Sierpień 6, 2011 przez ZooMpl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Sierpień 6, 2011 Nie zawsze wina leży po stronie klienta, istnieją różnego rodzaju skrypty które infekują strony, po uprzednim przedostaniu się przez źle zabezpieczony system maszyny matki. Nie twierdzę że tak jest w tym przypadku, ale też nie rozumiem pewności co nie których do winy klienta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Sierpień 6, 2011 Pewności nie ma ale: - gdyby to było "na dole" to pewnie dokleiło by cos do httpd/php i miało by wpływ na cały serwer - zakładam, że jak zgłosił to do firmy to ta to przejrzała i jakby wyczaiła jakieś faktyczne problemy to by wyeliminowała a nie olała. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
berix 10 Zgłoś post Napisano Sierpień 6, 2011 (edytowany) prosze Was temat założyłem na temat o wybór dobrego hostingu, i trzymajmy się tego. ps. vipower umywa ręce poniważ twierdzi że to nie ich wina ponieważ są b.dobrze zabespieczeni słowa supportu vipower: Z naszej strony spełnione jest wszystko co tylko możliwe. Używamy wyłącznie stabilnych wersji oprogramowania, dbamy o ich aktualność. Skrypty php działają na prawach użytkownika i grupy użytkownika. Ograniczamy dla każdego użytkownika z osobna obszar działania poprzez open_basedir. Blokujemy niebezpieczne funkcje php. Ale działanie na prawach UID/GID nic nie da, jeżeli sam nie dbasz o prawidłowe prawa dostępu. (Takie, aby tylko owner miał prawo do zmian) rozumie ich w jakimś stopniu, ale nie ufam w 100% a co do chmod ustawione są na 644 jesli ktos jest ciekawy aatak nastąpił wysyłając mi jakiś ruski skrypt - phpRemoteView http://php.spb.ru/, sprytnie ukrywając je jako pliki wordprees Edytowano Sierpień 6, 2011 przez berix (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Sebak 298 Zgłoś post Napisano Sierpień 6, 2011 Z naszej strony spełnione jest wszystko co tylko możliwe. Taki tekst zawsze mija się z prawdą . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
berix 10 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2011 a co saodzice o ofercie domenomania.pl Hosting Standard http://domenomania.pl/serwery/pakiety Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartosz.nowicki 7 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2011 Zajrzyj też do nas skoro jeszcze nie próbowałeś. @OT: Co do ataków, to jeszcze nie spotkałem się z problemami z samym Wordpressem. Jeśli coś takiego się zdarzało i wina leżała po stronie skryptu to przyczynę można było znaleźć w nakładkach wątpliwego pochodzenia, nie zaś w samym WP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
berix 10 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2011 (edytowany) Zajrzyj też do nas skoro jeszcze nie próbowałeś. Witam mam pare pytan do hostingu - jaki panel zarządzania - lokalizacja serwerów - czy jest ograniczenie wykorzystania cpu - czy w promocji "100 dni za darmo" fakture można wysłać mailem? - w regulaminie promocji "100 dni za darmo" widnieje takie cos: Uczestnik promocji zobowiązuje się nie wypowiadać umowy w okresie 15 miesięcy od dnia zawarcia umowy. Za dzień zawarcia umowy przyjmuje się datę zaksięgowania pełnej opłaty abonamentowej na koncie bankowym Organizatora. W przypadku wypowiedzenia umowy przez Uczestnika promocji, przed upływem 12 miesięcy, uczestnik będzie zobowiązany zapłacić Organizatorowi, karę umowną wynikającą z różnicy pomiędzy sumą: ceny standardowej zawartych usług a ich ceną promocyjną. czy dobrze zrozumialem ze jak po roku zrezygnuje z hostingu *nie przedłuze rocznej umowy) będę musiał zapłacić kare? Edytowano Sierpień 11, 2011 przez berix (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość GrandBB Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2011 Jeśli chęć posiadania hostingu z Twojej strony jest dalej aktualna zapraszam do: http://grand-host.pl/oferta/hosting/bez-limitow/ - pakiet Red http://grand-host.pl/oferta/hosting/dla-biznesu/ - pakiet Biznes1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
berix 10 Zgłoś post Napisano Sierpień 11, 2011 Jeśli chęć posiadania hostingu z Twojej strony jest dalej aktualna zapraszam do: http://grand-host.pl/oferta/hosting/bez-limitow/ - pakiet Red http://grand-host.pl/oferta/hosting/dla-biznesu/ - pakiet Biznes1 sory ale odpada ten hoting z wizytówką deydykowana dla dzieci Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
maniks 39 Zgłoś post Napisano Sierpień 12, 2011 Może warto wróć do unixstorm to dobra firma właśnie zmieniła miejsce swoich maszyn i adresy IP. Ja Ci polecam unixstorm, albo skorzystaj z propozycji użytkownika, który proponował Ci konto na vps-ie, potestujesz i zobaczysz gdzie wina leży Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
berix 10 Zgłoś post Napisano Sierpień 14, 2011 Może warto wróć do unixstorm to dobra firma właśnie zmieniła miejsce swoich maszyn i adresy IP. Ja Ci polecam unixstorm, tak własnie wybralem Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartosz.nowicki 7 Zgłoś post Napisano Sierpień 18, 2011 @berix: Szkoda, że tak późno zobaczyłem Twojego posta. - jaki panel zarządzania Autorski. - lokalizacja serwerów A na jakiej Ci zależy.. W przypadku serwerów wirtualnych serwer jest uruchamiany w losowej lokalizacji. - czy jest ograniczenie wykorzystania cpu Od 3% do 10%. W zależności od wybranego planu. - czy w promocji "100 dni za darmo" fakture można wysłać mailem? Właśnie taką formę proferujemy. - w regulaminie promocji "100 dni za darmo" widnieje takie cos: [...] czy dobrze zrozumialem ze jak po roku zrezygnuje z hostingu *nie przedłuze rocznej umowy) będę musiał zapłacić kare? Nie. Po upłynięciu okresu abonamentowego sam decydujesz czy przedłużać czy nie. Nie są naliczane żadne opłaty z tytułu rezygnacji z naszych usług. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach