internecik 4 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2011 Witam, Prowadzę darmowy hosting gdzie rejestracja odbywa się przez panel WHMCS i konta zakładane są automatycznie. Dość dużym problemem dla mnie sa konta zakładane przez różne roboty. Czy można jakoś zabezpieczyć się przed tym. Ręczna aktywacja kont przez administratora odpada, ale może jakieś pytanie kontrolne "jakie miasto jest stolicą Polski"? Z góry dziękuję za wskazówki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2011 Dawno się z WHMCS-em nie bawiłem, ale zdawało mi się, że ma wbudowaną captchę... Może nie jest to 100%-we zabezpieczenie, ale większość botów wycina. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość GrandBB Zgłoś post Napisano Sierpień 5, 2011 Masz kilka możliwości: 1. Ustawienia > Ustawienia globalne > Always On (5 digit verification code shown to ensure human submission). 2. Ustawienia > Kontrola spamu. 3. Ustawienia > Pytania bezpieczeństwa. 4. Ustawienia > Banned IPs. 5. Ustawienia > Banned E-mails Generalnie wystarczy dodać opcję nr 1 i 3. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach