Dexieco 6 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2011 Siemka, mam Swift Panel i mam problem z ustawienie Cron-a, W skrypcie jest napisane " enable server monitoring, set up the cron job to run every 10 minutes. " A tak jest ustawiony Cron w DA czy dobrze, ew. pisze coś też aby sprawdzać load za pomocą panelu setup cron .. . SS http://imageshack.us/photo/my-images/215/cronz.png/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2011 Powinno być chyba: 0-59/10 * * * * Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2011 A czym różni się w polu minut 0-59 od * ? Wg mnie niczym. A uwagi mam odnośnie samego polecenia. 1) Wypadało by podać bezwzględną ścieżkę do interpretera php ( coś w stylu /usr/bin/php nazwaskryptu.php ) 2) Wskazana jest też zmiana cwd (aktualnego katalogu roboczego) na ten ze skryptem. Ogólnie polecenie w postaci cd /home/kafi/skrypty ; /usr/bin/php ./mojskrypt.php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach