MrLei 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2011 Mam pytanie jak zrobić w ispconfigv3 2 domeny do jednej strony? Domeny to *.pl i *.net Obydwie domeny mam na DNS'ie zewnętrznym i jest przekierowanie na IP serwera gdzie mam ispconfig3. Domena *.pl została dodana do ispconfig3 jako domena oraz strona www i to dział poprawnie. Potrzebuje teraz zrobić domene *.net aby kierował na katalog ten z domeny gdzie jest serwis z *.pl. Interesuj mnie rozwiązanie problemu za pomocą ispconfig3 a nie edycja w plikach konfiguracji apache ( no chyba że się po prostu nie da...) Nie przewiduje żeby DNS, który używam na ispconfig3 obsługiwał te domeny... ( no chyba że się nie da....:-) ) Zależy mi na rozwiązaniu tego problemu bo w przyszłości klient będzie chciał to obsługiwać sam i z wiadomych powodów wole mu konsoli nie dawać :-) Artur Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2011 Możesz zrobić przekierowanie z jednej domeny na drugą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MrLei 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2011 (edytowany) Niestety nie mogę dać przekierowania z *.net na *.pl bo domena *.net obsługuje inne wersje językowe. ps. Na razie AliasName w vhost dla *.pl do domeny .net działa poprawnie ale myślę że powinno się to dać zrobić w samym ispconfig... Nikt tego nie przerabiał? A. Edytowano Sierpień 3, 2011 przez MrLei (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marcin K 6 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2011 Przy dodawaniu domeny w ISPConfig 3 masz ustawienia zaawansowane z tego co pamiętam to chyba była ostatnia zakładka, pierwsza to ta gdzie ustawiasz transfer etc.. ostatnia ma ustawienia ścieżek dla domeny i tam będzie jedno pole określające adres na serwerze do katalogu webxx, dostęp do tych ustawień na administrator ISPConfig nie wiem jak to się ma do reseller-a. W ostateczności dajesz dostęp użytkownikowi do ssh, jeśli domeny są w zasięgu tego samego użytkownika możesz z poziomu ssh dodać link symboliczny między katalogami z net na pl. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach