netgraf 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2011 Witam . Na cele projektu potrzebujemy dość sprawnego serwera dedykowanego. W tym momencie projekt nie potrzebuje mocnej maszyny zależy mi na niezawodności działania oraz dobrego kontaktu z administratorem . Na serwerze wykonywany będzie przede wszystkim cron który wykonywać będzie skrypt łączący się z zewnętrzną stroną pobierał dane skryt wykonywać będzie się co ok 3 h łączny czas wykonywania się wszystkich procesów max ok 15 min. Dodatkowo na serwerze będę chciał założyć klika stron lub sklepów internetowych. Zależy mi przede wszystkim na : - dobrym stosunku jakości do ceny - możliwości zmienienia maszyny na lepszą ( administrator przenosi dane i zajmuje się wszystkim ) - duży transfer lub jego brak. - Direct Admim z licencją dożywotnią ( mogę zakupić licencje wtedy proszę o cenę za instalacje ) - dobry kontakt z administratorem również telefoniczny - oczywiście fakturę vat. - zdalny dostęp - na otrzymaniu serwera gotowego do pracy tzn. zainstalowany system , panel itp. - możliwość tworzenia backupów Poproszę o oferty na adres netgraf@netgraf.pl z ofertą oraz całkowitymi kosztami. abonament , opłaty instalacyjne oraz koszty dodatkowych usług. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2011 Podaj parametry serwera, single core dual, ile ramu itd, na podstawie tch informacji nie da sie zrobic dobrej oferty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
netgraf 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2011 Podaj parametry serwera, single core dual, ile ramu itd, na podstawie tch informacji nie da sie zrobic dobrej oferty Podałem co na serwerze będzie robione liczę na doświadczenie i jakąś propozycje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theONE 526 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2011 to ci podam przyklad, obslugujemy klientow ktorzy maja "skrypt w cronie" ktory pobiera dane i wykonuje operacje, jeden ma najmniejszego VPSa z oferty i ledwo go wykorzystuje drugi ma 4 dedyki i zapycha 45 mbit lacza na pobieranie swoich danych, albo trzeba zrobic testy w boju na skrypcie (jezeli jestes zainteresowany napisz) albo autor musi podac dokladniejsze informacje przynajmniej co to za skrypty (po tym wywnioskujemy ile jest potrzebne mocy obliczeniowej) ile danych bedzie pobieranie jaka wielkosc bazy oraz ilosc plikow jaka jest wielkosc backupow czy backupy maja byc na innej maszynie czy na tej samej i na osobnych nosnikach Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach