jfe 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2011 Witam, Zauważając rosnący trend bitcoinów wpadłem na pomysł ich wydobywania, jednak w domowych warunkach to się nie opłaca chociażby ze względu na koszty prądu,sprzętu itp. Jak wiadomo do wydobywania bitcoinów potrzeba serwera/komputera z odpowiednim GPU i tu się nasuwa pytanie czy są jakieś hostingi, które mają coś takiego w ofercie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2011 Napisz do którejś z firm hostingowych, to za odpowiednią opłatą włożą Ci do serwera odpowiednią kartę graficzną. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jfe 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2011 zastanawia mnie ta "odpowiednia opłata", bo wiadomo trzeba im te kartę kupić bo standardowo ich nie mają, ale indywidualne składanie serwera to często kwota drugiego takiego samego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NetDC.pl 27 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2011 Witam, Zapraszam do kontaktu pod adresem bok@netdc.pl. Świadczyliśmy ostatnio usługi podobnego typu składając maszyny pod obliczenia rozproszone. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2011 Wydobywać = kraść ? Chyba tak z tego co orientuje się w temacie bitcoinów. Proszę o wyprowadzenie mnie z błędu inaczej temat usuwam, zamykam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2011 Wydobywać = kraść ? Chyba tak z tego co orientuje się w temacie bitcoinów. Proszę o wyprowadzenie mnie z błędu inaczej temat usuwam, zamykam. Chyba nie do końca, http://bitcoin.org.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=108:artykul-poradnik-jak-generowac-monety-gpu&catid=59:kategoria-poradniki&Itemid=109 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jfe 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2011 Wydobywać = kraść ? Chyba tak z tego co orientuje się w temacie bitcoinów. Proszę o wyprowadzenie mnie z błędu inaczej temat usuwam, zamykam. Tak jak przedmówca wspomniał proszę poczytać na temat bitcoinów, wydobywać != kraść . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2011 Chyba tak. Coś jak złamanie hasha md5. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DuomenuCentras 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2011 (edytowany) Serwery są na Litwie. GPU karty cena - ~160 konfiguracji i 10euro/month. andrius@balticservers.com Edytowano Sierpień 1, 2011 przez DuomenuCentras (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
jfe 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2011 Chyba tak. Coś jak złamanie hasha md5. Wydaje mi się, że wtedy bitcoiny nie byłyby legalne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
VIPserv.org 4 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2011 (edytowany) Wydobywać = kraść ? wydobywać (udostępniać węzeł) = umożliwiać sieci bitcoin działanie, czyli DOKŁADNIE przeciwnie. Edytowano Sierpień 2, 2011 przez VIPserv.org (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach