whatdefak 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2011 Witka! Zastanawiam się nad ofertą serwera z Server4You jednak niepokoi mnie ten "Unlimited bandwidth". Chodzi mi o ten serwerek: http://www.server4you.de/root-server/ecoserver.php EcoServer Large AMD Athlon™ II X4, Quad-Core 64 Bit, 4x 2,3 GHz 8 GB DDR3-RAM 2x 1.000 GB SATA II-HDD za śmieszne 45 euro/mc Natomiast jak tam jest z polityką łącza ? 100 Mb/s jest na jeden serwer dedykowany czy na kilka ? Gdyż zamierzam skonsumować ok. 20~25 TB miesięcznie, i czy po prostu nie zostanę przyblokowany czy zlimitowany do 10 Mb/s ? Nie ma gdzieś żadnych haczyków czy * ? Bo ja nie widzę, a nie chce mi się wierzyć i chciałbym opinii kogoś kto może posiada taki serwer ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
whatdefak 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2011 (edytowany) Jako iż nie mogę edytować a znalazłem post na temat server4you: http://www.webhostin...post__p__262320 Napisałem do posrednika serverydlaciebie i dostałem odpowiedź w tym stylu: - Czy jest jakiś limit ukryty transferu ? Nie - Czy po przekroczeniu iluś TB transferu jest limitowane do 10 Mb/s ? Nie + zarzuciłem linkiem do WHT na temat limitu 3 TB i dostałem odp: to było kiedyś. że niby od teraz nie limitują serwerów i: jeden klient generuje 17 TB miesięcznie i nie ma problemu. Nie chce się wpakować że kupie serwer a tu lipa że 3 TB tylko. Edytowano Lipiec 31, 2011 przez headShot1 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ViPower.PL 28 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2011 w nowym DC nie przejmują się, aż tak transferem... Robione po 10-20 TB przez jednego naszego klienta i nie mają nic przeciwko temu - być może, że posiadam status resellera ich usług. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
whatdefak 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2011 Napisałem PW, może mi bardzo pomożesz :) Znalazłem też coś ciekawego: http://www.dmehosting.com/Unmetered.php Server #2 za 109$ 100Mb/s z 4 GB - dość ciekawa oferta, tylko czy to realne 100 Mb/s ? Bo te limity to już chowają gdzie się da. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2011 Zacznijmy od tego co na tym ma stać bo atomy demonami prędkości nie są... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
whatdefak 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2011 (edytowany) Będzie stać "potężna" strona która konsumuje takie ilości transferu, i wszędzie gdzie mam hosting zostaje wykopany z niego. Bo nadużywam portu, i na dodatek przekraczam transfer. Więc procesor nie jest tak ważny. Edytowano Sierpień 1, 2011 przez headShot1 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2011 ale jednak jak to strona która ma spory ruch to sporo jedzie po dysku no i procku więc się zastanów czy atom ci wystarczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
whatdefak 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2011 DME to jest druga opcja, spróbuje s4y jednak ale przez pośrednika B) Mam nadzieje że się nie rozczaruję. Temat uważam zamknięty, Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zajacmp3 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2011 Zacznijmy od tego że cena w server4you to 45 euro plus 19% Vat Po drugie właśnie dzisiaj anulowałem kontrakt na ten serwer. Łącze jest bez rewelacji i aktualnie przenoszę się za te same pieniądze do kimsufi gdzie dostanę 2x więcej ramu oraz mocniejszy procesor. Bo ten to jest jednak porażka jak na dzisiejsze standardy nie ta generacja Jakby nie patrzeć po przekroczeniu transferu w ovh masz limitowane łącze, ale i tak wtedy moc jest porównywalna do tego z server4you Serwer posiadałem tam ... ~5 miesięcy? Ja kupowałem tam serwer za 39 euro + Vat i wtedy to była okazja. Teraz 45 + Vat już nie tak bardzo w porównaniu z tym co oferuje Hetzner czy właśnie ovh. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ViPower.PL 28 Zgłoś post Napisano Sierpień 2, 2011 i zapomniałeś dodać że jeden HDD.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
whatdefak 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 3, 2011 To jak to jest z tym łączem w Server4You ? Jest tam gwarantowane 100 Mb/s czy coś okolo tego 70~90 Mb/s Czy może niżej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość NiskiWujek Zgłoś post Napisano Sierpień 20, 2011 Nie masz Gwaranta, to jest na kilka serwerów niestety, u nich pliki przerzucało mi tak z prędkością 1 mbit/s do 5 mbit/s Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach