whatdefak 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2011 Cześć, W jaki sposób mogę ograniczyć użytkowników powiedzmy do 10 Mb/s ? Chodzi mi o to aby ktoś kto ma łącze 50 Mb/s nie katował mi całego serwera, tylko każdy 10 Mb/s per IP W jaki sposób to mogę wykonać? BandWidth all 10485760 Powinno blokować do 10 Mb/s, ale chyba nie działa coś, tak jak by serwer limituje do 10 Mb/s Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2011 dałeś: BandWidthModule On Pamiętaj, że to ogranicza jedynie apache. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
whatdefak 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2011 (edytowany) Tak, całość wygląda tak: BandwidthModule OnForceBandWidthModule On BandWidth all 10485760 MinBandWidth all 5242880 Według tego ja rozumiem że min. 5 Mb/s dla użytkownika i maks. 10 Mb/s ale niestety nie za bardzo to działa. Też mam mod_cband ale on jest taki potężny ze nie potrafię się nim obsługiwać, co jakąś konfiguracje zrobię to mi ciągle transfer przycina do 10~40 KB/s I wiem że to ogranicza tylko apache, gdyż mam pliki do pobrania z serwera i dużo osób pobiera te pliki przez co mi zjada bardzo dużo pasma. Edytowano Lipiec 31, 2011 przez headShot1 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
whatdefak 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2011 Nikt nie wie? Albo cband ustawię w ten sposób: <IfModule mod_cband.c> CBandLimit 6G CBandPeriod 4W CBandPeriodSlice 1W CBandSpeed 500kbps 10 30 CBandExceededSpeed 128kbps 5 15 CBandScoreboard /var/www/scoreboard/domain.com.scoreboard </IfModule> To serwer łapie takie zmuły po 2~4 KB/s, nie wiem co jest grane ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
whatdefak 3 Zgłoś post Napisano Sierpień 1, 2011 (edytowany) cband już jest skonfigurowany, tylko że ja mysłałem ze to będzie działać per ip, a jednak nie działa tylko per vhost. Edytowano Sierpień 1, 2011 przez headShot1 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach