Gość Łukasz Tkacz Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2011 (edytowany) Witam, mam pytanie odnośnie nginxa - mam na jednej z domen masę subdomen i jakoś nie chce mi się tego wklepywać jako jeden vhost pod drugim, zresztą gdyby się coś ogólnie zmieniało, to zaś edycja wszystkiego. Pomyślałem więc, że może dałoby się wszystko zapisać jako 1 vhost, np. tak: server { server_name aaa.domain.com bbb.domain.com ccc.domain.com; access_log /var/log/nginx/$host.access_log; error_log /var/log/nginx/$host.error_log; root /home/username/public_html/domain.com/subdomains/$host; index index.php index.htm index.html; } Pytania: czy da się w ogóle coś takiego osiągnąć i jeżeli tak, to czy użycie $host jest w tym wypadku dobrym wyjściem? Nazewnictwo itd. zgadza się raczej z tym, jak jest dodawane gdy robię to ręcznie. Jeżeli to ma prawo działać, to z tego co rozumiem, działać będzie tylko na subdomeny wymienione w server_name - dobrze myślę? Edytowano Lipiec 29, 2011 przez lukasamd (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mateusz Sojda 41 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2011 http://wiki.nginx.org/VirtualHostExample#Wildcard_Subdomains_in_a_Parent_Folder Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Łukasz Tkacz Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2011 (edytowany) Czyli jednak $host, dzięki za informację! Temat do zamknięcia. Edytowano Lipiec 29, 2011 przez lukasamd (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2011 Padł ostatnio temat o braku poradników itp. Uważam taka informacje za bardzo pomocna i może warto ja przykleić, lub zapoczątkować dział poradników. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach