europrezes 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2006 http://www.dns.pl/zasady.html mówi, że abonent odpowiada za dane podane do Whois. Czy w takim razie mogę "podkablować" jedną firmę, bo we whois zamiast swojej nazwy, podała spację? Czy w takim przypadku jest szansa, że ktoś straci taką domenę, a ja będę ją mógł zarejestrować na siebie? Jak myślicie, jak zareagowałby NASK gdybym zadzwonił z taką skargą, że jakaś firma ukrywa swoje dane? W tym konkretnym przypadk jest podany e-mail, telefon, adres, natomiast w dwóch liniach nazwy firmy jest w pierwszej spacja a w drugiej tylko statut prawny przedsiębiorstwa (czyli np. SA, SC itp. - celowo nie podaję, który konkretnie:) Będę wdzięczny za porady Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2006 Mi się wydaje, że to skończyłoby się conajwyżej tym że firma by poprawiła swoje dane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
europrezes 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2006 Masz rację - właśnie dowiedziałem się w NASK, z chęcią poznam, która firma ma pewną ciekawą domenkę heh. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2006 Ahh każdy by chciał kablować sesese Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fujara 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2006 Ahh każdy by chciał kablować sesese Stare nawyki ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Thomaszek 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 9, 2006 Tak prosto nie jest odebrać komuś domenę. Inaczej już wiele stron potraciło by swoje adresy, właśnie przez takie braki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach