Damian... 11 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2011 Witam mam taki problem ze moge sie polaczyc z mysql oraz baza moge zrobic funkcje mysql_select_db wszsytko dziala ale tabel nie tworzy if(mysql_query("CREATE TABLE Users ( Id int NOT NULL AUTO_INCREMENT, Username varchar(32), Password varchar(32), Email varchar(32), Hobby varchar(32), Sign varchar(32), Avatar varchar(32), Age varchar(3), Points int, Topics int, Posts int, Rank varchar(32), Banned varchar(2) )", $connect)) { echo "Users OK!"; } niewiem o co chodzi moze ktos pomoc. ? dodam ze wczeniej zrobilem inny skrypt mysql z php ale tabele robilem w phpmyadmin i dzialalo ale przez kod juz nie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2011 Sprawdź funkcją mysql_error jaki błąd jest zwracany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2011 Sprawdź jakie uprawnienie ma użytkownik który służy do łączenia się bazą w skrypcie. To ten sam co w phpmyadmin? PS. Nie masz klucza głównego w tabeli?! PS.2. Jeśli nie jest to oprogramowanie które będziesz opensource'owo udostępniać innym, to po co w PHP tworzyć strukturę sql? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Damian... 11 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2011 uzywam konta root do laczenia ... A skrypt bedzie tylko dla mnie. wiec doradzasz zeby zrobic tabele w phpmyadmin ? tylko jak np baza padnie lub cos to nie bede pamietla tabel i ich zawartosci ;( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2011 To od tego jest backup Konto root do łączenia. heh Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Damian... 11 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2011 ,, chodzi mi ze lacze sie do bazy przez uzytkownika root (root) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach