Maks Baum 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2011 Jakie zapytanie do wujka googla aby... Odzyskać hasło do konta root na vpsie (mam dostęp poprzez vnc console z poziomu proxmoxa, oraz ew drugiego konta już po ssh ale nie na uprawnieniach roota), vps jest postawiony na centosie 5 64bit No chyba że ktoś podrzuci gotowe rozwiązanie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
BlueMan 69 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2011 Tylko przez panel zarządzania vps dostarczony przez firmę w której się hostujesz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2011 Tylko przez panel zarządzania vps dostarczony przez firmę w której się hostujesz. Nie tylko. Jeśli może zamontować ISO np Debiana, via chroot może zmienić hasło roota. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Maks Baum 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2011 Jeżeli to cokolwiek zmienia - mam dostęp do proxmoxa ponieważ jest to serwer dedykowany. Ehhh sorry za zawracanie głowy Okazuje się że wystarczyło odpalić vnc console i poleceniem passwd root zmienić hasło i od teraz na vpsa można już wejść na roota z tym hasłem. W sumie dla mnie jest to nieco dziwne zachowanie, ale może dlatego że nie jestem administratorem :] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Koshin 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2011 Podepnę się pod wątek. A co jeśli ta konsola (VNC Console) woła o hasło?? daje normalny ekran logowania?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach