Moreno 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2011 Jako że jestem nowy na forum, chciałbym się wszystkich przywitać Mam problem z uruchomieniem pure-ftpd na serwerze vps (ultimahost) pracującym pod systemem CentOS 5-x86_64. Wpis z logu: Jul 25 15:56:09 moreno pure-ftpd: (?@?) [ERROR] Unable to switch capabilities : Operation not permitted Z tego co doczytałem, możliwą przyczyną może być ograniczenie serwera vps. Teraz pytanie, czy ktoś z Was miał podobny problem i poradził sobie z jego rozwiązaniem? Jeśli tak to prosiłbym o pomoc. Jeśli potrzebne były by jeszcze jakieś informacje, a je pominąłem to proszę napisać jakie, a postaram się je dodać. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość patrys Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2011 Napisz do supportu z tym komunikatem błędu, albo przekompiluj pure z "--without-capabilities". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Moreno 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 25, 2011 Dziękuję za odp. Niestety pure-ftpd nie udało mi się uruchomić, za to proftpd działa ok, także po części problem mam rozwiązany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach