AlexG 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 8, 2006 Witam Mam konto hostingowe na PowWeb z domeną .com Czy moge mieć drugą domene (konkretnie .pl) do strony znajdującej się na wykupionym hostingu ? Chce żeby dwie domeny (.com i .pl) kierowały na moją stronę - czy na PowWeb.com jest to możliwe ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hyhyhy 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 8, 2006 Na pewno jest, wystarczy podpiąć domene pod konto. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
i 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 8, 2006 Witam Mam konto hostingowe na PowWeb z domeną .com Czy moge mieć drugą domene (konkretnie .pl) do strony znajdującej się na wykupionym hostingu ? Chce żeby dwie domeny (.com i .pl) kierowały na moją stronę - czy na PowWeb.com jest to możliwe ? Wypadaloby odpowiedziec - nie mozesz sprawdzic w swoim panelu lub spytac supportu ? Ale odpowiadam slowami lanS'a (po przeczytaniu postu na http://forum.powweb.com/showthread.php?t=60303 forum), ze Using the DNS servers at Powweb you can have a total of 7 domains hosted in one web-space. (There are ways to get more!) This 7 is made up in the following way: 1 Main domain 3 Fully serviced domains - send and receive e-mail and DNS control 3 'Pointer' Domains - receive only for e-mail and no DNS control Po wglebieniu sie w temat i rozmowie na Live chat dowiedzialem sie, ze mozna miec wiecej niz jedna domene zaparkowana na koncie (potwierdza to powyzsze informacje), ale zeby np. moc zakladac konta e-mail w tej drugiej domenie zaparkowanej, nalezy wykupic dodatkowa usluge w cenie $ 20 (DNS management). Pozwole sobie zacytowac if you do not need DNS management or e-mails, adding a pointer costs nothing if you do need DNS management or full e-mail ability, you would need a serviced domain ($20) Procz tego warto przeczytac post na http://kb.powweb.com/questions/102/How-can...o-my-website%3F (zeby miec jasno sytuacje okreslona, gdyz nie ukrywam, ze stosuja nieco inna niz pozostale firmy polityke - zazwyczaj nie trzeba dodatkowo placic za zaparkowanie / podpiecie domeny wraz z wszelkimi konsekwencjami, w sensie z mozliwoscia zakladania kont e-mail itd.). Hmm... edit W odpowiedzi na zadane przez Ciebie pytanie - TAK, mozesz miec druga domene do strony znajdujacej sie na wykupionym hostingu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
AlexG 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 8, 2006 Dziękuje bardzo za wyczerpującą odpowiedź ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach