kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2011 Cześć. Chcę postawić sobie serwer do jednej gry na vpsie (oczywiście posiadam oryginał) i było by wszystko ok gdyby nie moje łącze więc postanowiłem zassać tę grę na serwer przez filesonic i ją po prostu wypakować. Wszystko się pobrało, rar wypakowany tylko teraz jak wypakować iso? potrzebuję tylko jeden folder z płyty instalacyjnej (ma około 3GB) jak mogę to zrobić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2011 Plik ISO montujesz mount -o loop obraz.iso /mnt/katalog Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2011 mount -o loop cod2.iso /mnt/cod2 mount: no permission to look at /dev/loop# Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tym 205 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2011 mount -o loop cod2.iso /mnt/cod2 mount: no permission to look at /dev/loop# Jeśli to VPS, musisz poprosić providera o dodanie --devnodes loop0:rw Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2011 Tak jest to VPS na debianie 5 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach