oski225 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2011 Witam, tak jak w temacie, szukam jakiegoś porządnego serwera VPS/Dedykowanego do serwisu z downloadem. Na serwerze będą tylko legalne pliki. Wymagania: Co do procesora nei mam ustalonych wymagań, nie jest za bardzo potrzebny. 20GB dysk twardy(z możliwością rozbudowy) 512 mb ramu I przede wszystkim dobre łącze. Na początek 50mbps by wystarczyło, ale chciałbym mieć możliwość rozbudowy. Też chętnie rozpatrzę propozycję łącz 100mbps z limitem transferu(na początek minimum 6tb / miesiąc). Serwer koniecznie musi znajdować się w USA. Cena: trudno mi w tym momencie określić, ok. 200zł Pozdrawiam i czekam na propozycje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
whatdefak 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2011 http://www.vpsdc.com/high_traffic.html http://quickweb.co.nz/vps-linux-plans lub budżetówka http://www.dmehosting.com/unmetered-linux-vps.php Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2011 Tanie dedyki: https://interserver.net/custom-managed-dedicated-servers.html https://www.burst.net/servers.shtml Jedna uwaga - za taką kasę łącze 50 lub 100 Mbps z takim limitem transferu będzie ciężko dostać. Nawet najtańsze budżetówki limitują do 1-2 TB lub dają nielimitowane 10 Mbps w takim przedziale cenowym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oski225 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2011 Dziękuje za oferty. Chciałbym przede wszystkim mieć pewność, że na serwerze będzie utrzymywała się dobra jakość łącza. Na początek mogłoby być nawet 2tb/ miesięcznie, ale żeby była możliwość wykupienia dodatkowego transferu. Sprawdzaliście może jakość łącza na podanych przez was serwerach? Oferty przedstawiają się ciekawie, ale nie wiadomo jak to wygląda w praktyce. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2011 DME i Burst raczej Cie nie zawiodą, są to co prawda raczej budżetowe rozwiązania, ale takich przecież szukasz, o czym świadczy kwota, jaką chcesz na serwer przeznaczyć. Same serwery to nie demony prędkości, ale łącza dają radę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oski225 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2011 Na sam początek szukam oczywiście budżetówki, wiadomo, że za jakość trzeba płacić. Może z czasem przerzucę się na coś mocniejszego. Spróbuję DME, znajomy miał serwer z Burst'a i raczej nie był zadowolony. Dziękuje serdecznie za pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kimi2007 2 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2011 Posiadam serwer w DME i działa nieźle więc bierz i się nie zastanawiaj nawet. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
patryk 451 Zgłoś post Napisano Lipiec 19, 2011 Spróbuję DME, znajomy miał serwer z Burst'a i raczej nie był zadowolony. Dziękuje serdecznie za pomoc DME to jest reseller Burst.net, tak więc jedyną rożnicą będzie dodatkowe ogniwo w kontaktach z supportem ;-). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oski225 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 20, 2011 (edytowany) W każdym razie kupiłem na początek VPS'a w DME, i muszę powiedzieć, że nawet przewyższył moje oczekiwania. Jeśli połączenie utrzyma dotychczasową jakość, to na pewno zostanę z nimi na dłużej. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje za pomoc Edytowano Lipiec 20, 2011 przez oski225 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oski225 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 22, 2011 Szczerze mówiąc w tym momencie mogę odwołać to, co powiedziałem kilka dni temu. Naszły mnie problemy z I/O - od wczoraj są na poziomie 10mb/s, napisałem pierwszy ticket do supportu. Odpisali mi, że mam sprawdzić teraz. Patrzę, prędkość podniosła się - wynosi 12mb/s. Znowu napisałem do supportu. Odpisali mi, że to jest normalne na serwerach VPS(na DirectSpace.net I/O wynosi ponad 100mb/s). Pogodziłem się z tym, jednakże po kilku godzinach prędkość internetu spadła do ok. 1mbps, i trzyma do teraz. Tego niestety nie mogę już strawić. Rozejrzałem się po innych lokalizacjach, teraz interesuje mnie również lokalizacja w Holandii. Co myślicie o serwerach z RapidSpeeds.com ? Miał ktoś z nimi do czynienia? Możecie polecić coś jeszcze? Budżet w razie potrzeby podniosę, jednakże nie chciałbym, aby był większy niż 400-500zł/ miesiąc. Pozdrawiam, Oskar. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
whatdefak 3 Zgłoś post Napisano Lipiec 23, 2011 (edytowany) Szczerze mówiąc w tym momencie mogę odwołać to, co powiedziałem kilka dni temu. Naszły mnie problemy z I/O - od wczoraj są na poziomie 10mb/s, napisałem pierwszy ticket do supportu. Odpisali mi, że mam sprawdzić teraz. Patrzę, prędkość podniosła się - wynosi 12mb/s. Znowu napisałem do supportu. Odpisali mi, że to jest normalne na serwerach VPS(na DirectSpace.net I/O wynosi ponad 100mb/s). Pogodziłem się z tym, jednakże po kilku godzinach prędkość internetu spadła do ok. 1mbps, i trzyma do teraz. Tego niestety nie mogę już strawić. Rozejrzałem się po innych lokalizacjach, teraz interesuje mnie również lokalizacja w Holandii. Co myślicie o serwerach z RapidSpeeds.com ? Miał ktoś z nimi do czynienia? Możecie polecić coś jeszcze? Budżet w razie potrzeby podniosę, jednakże nie chciałbym, aby był większy niż 400-500zł/ miesiąc. Pozdrawiam, Oskar. Budżet miałeś 200 zł/mc a kupiłeś serwer serwer za 30 zł hehe A te techniki co u ciebie to spotkałem się tylko z 100 Mb/s unmetered, za dużo zjadłem dostałem limita na 10 Mb/s, dalej jadłem za dużo to mi ucieli do 4 Mb/s i support oczywiscie "nie limitujemy użytkowników", a miałem skrypt co sprawdzał co godzine transfer i przez 24 godziny był rowny transfer 500 KB/s więc musiałem dostać limit. Taka polityka budżetówek z unmetered 100 Mb/s Jak taki budżet to pomyśl nad KIMSUFI lub OVH, tam masz od 5 TB wzwyż. lub np. SERVERBOOST.COM lub LEASEWEB.com ? (obydwie serwerownie w NL) Edytowano Lipiec 23, 2011 przez headShot1 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach