bartekkk 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2011 Witam Chciałem aby zapisywało mi logi z mysqla zrobiłem więc w pliku my.cnf: log_slow_queries = /var/log/mysql-slow.log long_query_time = 1 Zrestartowałem mysql nawet cały serwer ale dupa nie zapisuje się logu. Jest ktoś w stanie pomóc? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2011 ten zapis mówi o zapisie "długich" zapytan. Zapisywane bedą zapytania o czasie wykonania dłuższym niż 1s (drugi parametr) Skoro log jest pusty - nie masz zapytań dłuzszych niż 1s Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartekkk 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2011 tak o to mi chodziło, ale log (plik - mysql-slow.log) nie utworzył się w ogóle, czy tak powinno być? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lukaschemp 27 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2011 Utwórz plik dla loga i zrestartuj MySQL. Na początku pliku powinno być coś w stylu: mysqld, Version: 5.1.58-log (Source distribution). started with: Tcp port: 3307 Unix socket: /tmp/mysql.sock i pod tym jeśli będą odpowiednie zapytania to pojawią się. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartekkk 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2011 Utworzyłem plik jednak cały czas zajmuję 0. Restart serwera całego też zrobiłem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2011 A nadałeś odpowiednie uprawnienia dla pliku loga, żeby mysql mógł sobie do niego zapisywać? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bartekkk 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 18, 2011 A nadałeś odpowiednie uprawnienia dla pliku loga, żeby mysql mógł sobie do niego zapisywać? tego brakowało, dzięki pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach