tasiu 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2011 Witam, Potrzebuję Waszej pomocy. Posiadam domenę w NameCheap.com i chciałem tą domenę podpiąć pod swoje konto Live.com. Wchodzę na domains.live.com dodaję domenę i otrzymuję dane [patrz załącznik] jakie mam wprowadzić na NameCheap.com [patrz załącznik], aby potwierdzić że jestem właścicielem domeny. Muszę coś źle robić, bo gdy wprowadzam ac4b7f111976ab40b61808f9******.pamx1.hotmail.com do MAILSERVER HOST NAME i po zapisaniu ustawień zapisuje mi to z kropką na końcu czyli ac4b7f111976ab40b61808f9******.pamx1.hotmail.com. - wydaje mi się, że tak nie powinno być. Jeśli ktoś wie, co robię nie tak to będę wdzięczny za pomoc. BTW te gwiazdki w temacie to dałem specjalnie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2011 (edytowany) Nazwy pisane mają kropki. Ogólnie to masz napisane co gdzie wpisać. Odczekaj kilkanaście minut do kilku godzin, bo nawet te ichnie (w sensie Windows Live) refreshe nie załapują zmian od razu. Zrób MX-a, tak jak każą na Windows Live, ten TXT też się przyda, choć tutaj szczerze nie wiem gdzie wrzucić - ja konfigurowałem domenę na maddogdomains.com (godaddy) i tam normalnie była sekcja "TXT". Edytowano Lipiec 15, 2011 przez Sponsi (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tasiu 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2011 Dzięki za odpowiedź. Wpisy które wpisałem wyglądają tak http://imageshack.us/photo/my-images/851/namecheap1.png/ After you add the required MX record, your domain is configured for use with Admin Center. However, your registrar must propagate the change to the Internet. This may take up to 48 hours. Check the Domain Settings section on the Windows Live Admin Center website regularly to see if your changes have been made. To teraz sobie poczekam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tasiu 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 17, 2011 Minęło już ponad 48h i dalej jest Pending DNS configuration Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach