PrzemekThel 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2011 Witam, otóż zarejestrowałem się na tym forum z jednego powodu , ale mniejsza o to. Mam zamiar kupić serwer VPS w EXONE i chcę zrobić własne konto reseller. i Tutaj mam do was parę pytań> 1. Jaki na początek sprzęt proponujecie (żeby wszystko w miarę szybko chodziło); 2. Gdzie mogę kupić panel DirectAdmin na zawsze. Proszę o w miarę szybką odpowiedź, jeśli ktoś chciał by więcej info proszę pisać PW. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2011 1. Jeśli wchodzi w gre EXONE to pakiet Serwer Maxi jest dobrym pakietem natomiast Licencja Direct Admin możesz zakupić u nas cena 250 zł brutto opłata jednorazowa 2 Jesli wykupisz u nas serwer VPS z opłatą za rok z góry licencja Da Gratis W razie pytań zapraszam do kontaktu z nami Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2011 (edytowany) 1. Jaki na początek sprzęt proponujecie (żeby wszystko w miarę szybko chodziło); Zależy ile masz tych kont do umieszczenia na serwerze, jeśli kilka to nie warto kupować dedyka czy VPS, po prostu kup resellera w jakieś firmie. 2. Gdzie mogę kupić panel DirectAdmin na zawsze. Nigdzie, jest jedynie licencja Lifetime Internal oraz External (ważna na jakieś 40-50 lat). Licencję w zasadzie kupisz w każdej firmie, ale licencja Internal pozwala tylko na instalowanie DA na serwerach wewnętrznych firmy. Tak więc powinieneś kupić serwer i licencję w tej samej firmie. External to licencja znacznie droższa, ale pozwala Ci na zainstalowanie na każdym serwerze. Edytowano Lipiec 14, 2011 przez MZone Group (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PrzemekThel 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2011 1. Jeśli wchodzi w gre EXONE to pakiet Serwer Maxi jest dobrym pakietem natomiast Licencja Direct Admin możesz zakupić u nas cena 250 zł brutto opłata jednorazowa 2 Jesli wykupisz u nas serwer VPS z opłatą za rok z góry licencja Da Gratis W razie pytań zapraszam do kontaktu z nami Na jaki sprzęt mógłbym liczyć i za ile? Zależy ile masz tych kont do umieszczenia na serwerze, jeśli kilka to nie warto kupować dedyka czy VPS, po prostu kup resellera w jakieś firmie. Chcę 1 konto dla siebie, a serwera reseller nie chcę bo chcę mieć własne dns. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Przemysław 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2011 Mając konto reseller też możesz postawić własne DNS. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PrzemekThel 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2011 Mając konto reseller też możesz postawić własne DNS. Mógłbyś podać dobrą firmę z dobrym sprzętem gdzie mogę zmienić na własne DNS? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2011 Chociażby Unixstorm. Licencja Direct Admin możesz zakupić u nas cena 250 zł brutto opłata jednorazowa Licencję Internal oczywiście? Czyli taką, która będzie w tym wypadku nielegalna? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PrzemekThel 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2011 Chociażby Unixstorm. A coś tańszego ale równie dobrego? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2011 (edytowany) Większość firm, które mają konta reseller bez problemu zaoferuje Ci własne DNSy, revDNS, ruch poczty przez twoje IP itd. Jaka lokalizacja Cię interesuje? Podaj budżet, bardziej szczegółowe wymagania. Edytowano Lipiec 14, 2011 przez wood (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PrzemekThel 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2011 Moje wymagania nie są zbyt wielkie HDD: 5 GB Transfer: 60 GB Reszta: b/o\ Panel: DirectAdmin Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2011 Podaj konkretny budżet miesięczny, są różne rozwiązania. Zarządzany, czy niezarządzany? Czy konkretnie Ci chodzi o reseller na panelu Directadmin? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PrzemekThel 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2011 Podaj konkretny budżet miesięczny, są różne rozwiązania.Zarządzany, czy niezarządzany? Czy konkretnie Ci chodzi o reseller na panelu Directadmin? 20 - 25 ja by dało radę Chodzi włąśnie o Resellera z DA. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2011 20 - 25 ja by dało radę Chodzi włąśnie o Resellera z DA. Niestety my przenosimy wszystko na serwery Dell z cPanel, więc nie zaproponuje Ci nic z naszej oferty. Sprawdź jeszcze te firmy: http://pro-serwer.co...hp?id=kreseller (płatność roczna - chyba) http://www.hekko.pl/hosting_reseller.html castpol.pl (ceny wyższe ale pewnie się dogadasz) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kolopik 222 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2011 Dziękuję Ireneuszu W tej kwocie mogę Panu zaproponować pakiet Reseller 1 z naszej oferty. Oczywiście udostępniamy możliwość opłaty miesięcznej za konto reseller, wychodzi 18zł brutto miesięcznie. Dane konta Reseller 1: Powierzchnia dyskowa: 4GB Transfer Miesięczny: 10GB Panel DirectAdmin PL Własne serwery DNS Więcej: http://pro-serwer.com/index.php?id=kreseller Oczywiście możemy utworzyć dla Pana ofertę indywidualną, zapraszamy do kontaktu Pozdrawiam, Kacper Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PrzemekThel 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2011 Dziękuję za pomoc jaki i za złożone oferty. Pozdrawiam, temat do zamknięcia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Lipiec 14, 2011 A jaka oferta została wybrana Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
PrzemekThel 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 15, 2011 (edytowany) Zdecydowałem się przetestować usługę firmy Pro-Serwer.com Edytowano Lipiec 15, 2011 przez PrzemekThel (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach