Gość sferis Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2011 Witam, mam VPSa o następujących parametrach: - Intel Xeon E5645 - 1.8 GHz - RAM gwarantowany: 1 GB - RAM burstable: 2GB - System operacyjny: CentOS5 Doinstalowany DirectAdmin Mam tam forum na phpBB3 i blog na Wordpressie. Włączam samego phpBB3 to load nie przekracza nawet 0.5, włączę Wordpressa, wejdzie kilka osób i load jest już na poziomie 25 (!!!!!!!!!!!!). Może ktoś pomóc? Ja już zgłupiałem i nie wiem co robić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2011 quick cache? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sferis Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2011 quick cache? Mam obecnie zainstalowane Super-Cache. Jest to jakaś wielka różnica? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miłosz 2311 Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2011 A usługi dobrze skonfigurowane? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sferis Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2011 Wszystko jest domyślnie ustawione oprócz mysql, w którym wgrałem przykładowy my.cnf dla bazy średniej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość nrm Zgłoś post Napisano Lipiec 13, 2011 od dupy strony te rady Jeżeli już kilka osób robi takie obciążenie to należy szukać przyczyny, a nie leczyć cache bo to nic nie da. Popatrz co tam zainstalowałeś. Jeden z naszych klientów dograł jakiś "hiperfantastyczny" theme, który natychmiast wchodził w pętle po jednokrotnej odsłonie i robił jeszcze gorsze obciążenie w kilkanaście sekund. Nie mam pojęcia czy to może być podobny problem ale przełącz się na defaultowy theme, wyłącz pluginy i sprawdź co się dzieje. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach