Drako66 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 12, 2011 Witam Mam pytanie Jak wstawię dodatki z tej strony eDodatki.pl . Czy te dodatki obciążają moją stronę czy nie ???. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość GrandBB Zgłoś post Napisano Lipiec 12, 2011 Witaj, dodatki są w postaci doklejanego kawałka kodu? Coś jak widżet czy raczej trzeba coś instalować na serwerze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Drako66 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 12, 2011 Tak trzeba dokleić kod z innej strony . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Lipiec 12, 2011 To zależy ile ich wstawisz do kodu strony. Takie skrypty jak zegarek czy księga gości nie powinny obciążać za bardzo, jeśli wstawisz jakiś skrypt chata, wtedy już może to generować większe obciążenie. Jednak to też zależy od wielu czynników, nie da się tego tak przewidzieć od razu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość GrandBB Zgłoś post Napisano Lipiec 12, 2011 No to nie widzę problemu w obciążeniu jakiejś witryny. No chyba, że dany skrypt będzie Ci się wczytywał sporą ilość czasu lub po prostu będzie to jakiś czat. Ciężko powiedzieć jak wpłynie to na Twoją witrynę drogi użytkowniku. O Irek mnie wyprzedził Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Macsch 122 Zgłoś post Napisano Lipiec 12, 2011 Jeśli na skrypt będzie pobierać np JS ze strony oferującej owe dodatki, i kiedy serwer na którym stoi strona dodatków zamuli, to Twoja strona, która pobiera JS z ich strony, pewnie będzie miała zwis przy natrafieniu na skrypt który sie próbuje pobrać ze zmulonego serwera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach