Gość Grzegorzowy Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2011 Witajcie. Jak zablokować kogoś IP na całą maszynę dedykowaną? Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
igor_s 30 Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2011 najprościej regułką iptables: iptables -A INPUT -s ip_do_zablokowania -j DROP Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Grzegorzowy Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2011 Mam jakieś komunikaty: WARNING: All config files need .conf: /etc/modprobe.d/blacklist, it will be ignored in a future release. WARNING: All config files need .conf: /etc/modprobe.d/bad_list, it will be ignored in a future release. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2011 I co z tych komunikatów nie rozumiesz ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Grzegorzowy Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2011 Chodzi mi o to, czy jest w ogóle zablokowany adres. Da się to sprawdzić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Grzegorzowy Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2011 (edytowany) xray651:~# iptables -L Chain INPUT (policy ACCEPT) target prot opt source destination DROP all -- ZABLOKOWANE_IP anywhere Chain FORWARD (policy ACCEPT) target prot opt source destination Chain OUTPUT (policy ACCEPT) target prot opt source destination Czyli zablokowany? Edytowano Lipiec 8, 2011 przez Grzegorzowy (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterHost 25 Zgłoś post Napisano Lipiec 8, 2011 Witajcie. Jak zablokować kogoś IP na całą maszynę dedykowaną? Pozdrawiam. Plik .htaccess ma bardzo miłą opcję: blokowanie IP komputerów, które nie powinny dostać się do serwera. Wystarczy kilka kliknięć i IP natrętnego gościa Twojej strony można zbanować (zablokować). Aby to zrobić, należy w głównym katalogu strony stworzyć plik “.htaccess“, w którym należy umieścić kod: Deny from 0.0.0.0 Oczywiście za zera, wprowadzamy IP komputera, który nagminnie łączy się z Twoją stroną. Odwrotnością zablokowania jest zezwolenie jednemu IP, a zablokowanie reszcie do przeglądania zawartości serwera: Deny from all Allow from 0.0.0.0 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2011 Mariusz, z całym szacunkiem, ale o czym Ty w ogóle piszesz? (chciałem napisać inaczej, ale pewnie zostałbym ocenzurowany) Od kiedy .htaccess może zablokować dostęp do SERWERA? Jedyne, co ta regułka daje, to zablokowanie wyświetlania strony dla danego IP, nie zmienia to jednak niczego więcej. Zanim zaczniesz pisać takie bzdury zastanów się chwilę, bo nie najlepiej świadczy to o Tobie jako szefie firmy hostingowej i robisz sobie antyreklamę... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterHost 25 Zgłoś post Napisano Lipiec 9, 2011 Mariusz, z całym szacunkiem, ale o czym Ty w ogóle piszesz? (chciałem napisać inaczej, ale pewnie zostałbym ocenzurowany) Od kiedy .htaccess może zablokować dostęp do SERWERA? Jedyne, co ta regułka daje, to zablokowanie wyświetlania strony dla danego IP, nie zmienia to jednak niczego więcej. Zanim zaczniesz pisać takie bzdury zastanów się chwilę, bo nie najlepiej świadczy to o Tobie jako szefie firmy hostingowej i robisz sobie antyreklamę... Fakt masz racje moja wina, pomyśłałem inaczej a napisałem zupełnie co innego sorki jeszcze raz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach