Gość Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2011 OVH zniosło opłatę instalacyjną na kupowane serwery, poza HG. To niespodzianka zwiazana z przekroczeniem 100k serwerów. Kupować Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2011 Nie pierwszy raz na wakacje taki numer urządzają. Biznes jest biznes, obroty OVH wzrosną, szkoda tylko, że dzięki temu będzie znów gigantyczny wysyp krzaczorów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Webb Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2011 Przez ile trwa taka promocja? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość GrandBB Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2011 Bardzo ciekawym pomysłem wszystkich DC byłaby weryfikacja prawdziwych firm po przesłaniu zaświadczenia wpisu do ewidencji oraz nadaniu numeru Regon wtedy słowo "wątpliwość" straciłoby na znaczeniu. Jednak kto się chce bawić w dodatkową biurokrację zwłaszcza gdy chodzi o dodatkowy zysk... Eh... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2011 A to co, aby zakupić serwer to firmę trzeba posiadać ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość GrandBB Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2011 No nie, masz tutaj rację. Aczkolwiek patrząc na wysyp krzaków tak jak wspomniał Łukasz (d.v) tylko zarejestrowane firmy powinny mieć możliwość zakupu serwera. A dla klientów indywidualnych pozostałby shared w ostateczności VPS. Długo Nam będzie na to czekać, albo się nigdy nie doczekamy... Jak to się mówi klient Nasz Pan. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2011 nie ma jak fachowa dyskusja, tylko szkoda, że nie w temacie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2011 Nie jestem przeciwnikiem kupowania dedyków czy jakiejkolwiek innej usługi przez podmioty fizyczne, wręcz przeciwnie - w końcu mamy wolny rynek. A do ścigania krzaków, które nia łamią regulaminów DC tylko prawo unijne i krajowe są powołane odpowiednie instytucje, DC nie jest od tego, żeby sprawdzać co kto ze swoim dedykiem robi - może reagować tylko i wyłącznie po otrzymaniu nakazów od ww. instytucji, nic ponadto. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2011 O! Ale dobra wiadomość Właśnie kupiłem dwa serwery... czas w końcu nastał zrobić upgrade Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Webb Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2011 Hmm nikt mi nie odpowie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2011 Ciężko powiedzieć... pewnie niedługo Hello,That's it! We have surpassed the 100,000 dedicated servers hosted in our data centers. It is a round number that is interesting to remember when you are asked "OVH, you know?" "Yeah yeah I was there when they have exceeded 100,000 servers 2011 "... In short, we are happy to host these servers for you. How would we celebrate this? We cut out the setup fee on dedicated servers, VPS, and the PCC phone? Go! Let us be fools again! we live once! That's it. There is more at OVH then setup fees. How long? We end the introduction of PCIDSS and should be better able to manage the turnover through the automated payment, you order a service at OVH then when you do not want to renew you click to let us know. That way you know you can resume the server to the expiration date of the server. That's what happens with PCIDSS In a few days we'll continue the OVH party by testing U.S. and Canadian markets. We will offer them a few thousand servers (5000) to see what US / CA customers needs are. We will understand fully what OVH can offer and what is wrong. In short, the OVH party is likely to continue and we will not pull any punches .. Sincerely Octave PS. We stop the cost of installing ADSL / SDSL within 10 days. Time to put the gamma version of the tenders. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2011 To powołajmy specjalną grupę ludzi do walki z krzakami Centralne Biuro Anty-Krzakowe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
elcct 159 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2011 Ceny serwerów obecnie tak spadają, że czy jest sens się bawić tyle godzin w zakładanie krzaka, by zgarnąć jakieś grosze i potem mieć problemy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pantheon 9 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2011 A gdzie to niby pisze ze instalacja za free? (bo cały czas widze ze przy płatnosci za rok z góry ...) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2011 (edytowany) Na stronie z porównaniem serwerów oraz w fazie zamówienia nie ma opłaty instalacyjnej. Poza tym: "nie jest napisane" Edytowano Lipiec 6, 2011 przez d.v (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sqn552 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2011 Osobiście sam kupiłem, ale nie pod krzaka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pokoleniex 18 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2011 A jak to tam teraz jest z jakoscia w ovh? Nada sie pod jakis serwer do gry, czy lepiej sie tam nie meczyc? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2011 Zależy jakiej gry. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pokoleniex 18 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2011 Np. minecraft. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xorg 693 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2011 To spokojnie możesz ten `badziew` tam pakować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pokoleniex 18 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2011 Ok, dzieki za rade. Nie bralem kimsufi, wiec moze jakos tam da rade to pociagnac. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pantheon 9 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2011 (edytowany) A co kimsufi gorsze od ovh (wiem ze to to samo ale chodzi pod względem "jakości" ) Dodatkowo ta "darmowa instalacja" jest zastąpiona 3 miesięczną wpłatą (do przodu). Jest jakaś osoba ktora reprezentuje OVH na forum? Mam zamiar zakupić dedyka: http://www.kimsufi.pl/ks/ Kimsufi 16G Cena Super: 159.99PLN Netto / m-c ( 196.79PLN Brutto) Szkoda tylko że te 3 miechy trzeba opłacić od strzała. 1.Cena rozumiem że się nie zmieni w trakcie trwania umowy po 3 miesiącach? 2. Można prosić jakieś IP testowe? Jestem Ciekawy jak to chodzi 3. Nie ma "dodatkowej oplaty" za stawianie serwerów Gier ? (bo wiem że nie które hostingi tego zabraniają bądź nakładają dodatkową opłatę) Pozdrawiam Panth Edytowano Lipiec 6, 2011 przez Pantheon (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pokoleniex 18 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2011 Przy zamawianiu mozna zmienic i zaplacic za jeden miesiac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pantheon 9 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2011 (edytowany) Przy zamawianiu mozna zmienic i zaplacic za jeden miesiac DZIĘKI ŚLICZNE! Nie zauważyłem !!! A jakies IP testowe? Edytowano Lipiec 6, 2011 przez Pantheon (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2011 No nie, masz tutaj rację. Aczkolwiek patrząc na wysyp krzaków tak jak wspomniał Łukasz (d.v) tylko zarejestrowane firmy powinny mieć możliwość zakupu serwera. A dla klientów indywidualnych pozostałby shared w ostateczności VPS. Długo Nam będzie na to czekać, albo się nigdy nie doczekamy... Jak to się mówi klient Nasz Pan. A u Ciebie resellera może kupić tylko firma? Bo rozumiem, że jak jest krzak to blokujesz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach