Shalwia 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2011 Dlaczego znakomita większość przedsiębiorstw hostingowych korzysta z serwerowni Hetzner, a nie z Server4You? Koszt dzierżawy serwera dedykowanego w tej drugiej firmie jest dużo mniejszy, nie ma tam też opłat instalacyjnych. Czy jakość usług Server4You zwiększyła się w jakiś widoczny sposób po zmianie datacenter na Datadock końcem zeszłego roku? Czy ktoś ma z tą firmą jakieś dłuższe doświadczenia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zajacmp3 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2011 Posiadam serwer w server4you i powiem może tak... Nie ma szału, ale jeszcze nigdy się nie zawiodłem. W hetznerze jednak spodziewałbym się lepszego łącza oraz supportu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
smoko 9 Zgłoś post Napisano Lipiec 6, 2011 Dlaczego znakomita większość przedsiębiorstw hostingowych korzysta z serwerowni Hetzner, a nie z Server4You? Koszt dzierżawy serwera dedykowanego w tej drugiej firmie jest dużo mniejszy, nie ma tam też opłat instalacyjnych. Czy jakość usług Server4You zwiększyła się w jakiś widoczny sposób po zmianie datacenter na Datadock końcem zeszłego roku? Czy ktoś ma z tą firmą jakieś dłuższe doświadczenia? Dla mnie i firmy najważniejszą rzeczą różniącą Hetznera od S4Y są dodatki profesjonalne , np dyski SAS --- to jest ważny aspekt przemawiający na korzyść Hetznera, sprzętowy raid i kilka innych opcji. Nie wiem jaki jest support w S4Y ale w Hetznerze jest na bardzo wysokim poziomie i bardzo fajnie ustala się z nimi różne opcje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach