lstefanski2 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2011 Witam Prowadzę serwis i mam problem z hostingiem. Główny problem który mnie nęka to ilość połączeń z mysql. Gdy czasami wchodzi więcej ludzi to baza ma dosyć i moim oczom ukazuje się błąd: "mysql Error: Too many connections". Trochę danych: Zajęta przestrzeń dyskowa - 715mb Wykorzystywany transfer - 10GB/dziennie Wielkość baz mysql: 3,7MB; 500KB, 100KB; 20KB Odwiedziny: 200tyś/mc Odsłony: 1.5mln/mc Dozwolone połączenia z baza mysql: 10 na 1ms Serwisy generują o dość wysoki transfer (do 1TB starczyłoby nawet na większe odwiedziny) i dużą ilość połączeń z bazą w jednym czasie (w którym problem tkwi). Połączenia w normalne dni wystarczają (jak jest 10tyś odwiedzin dziennie). myślę nad firmami: linuxpl.com kei.pl home.pl Czy możecie doradzić jakiś hosting/serwer/firmę? Z góry dziękuję Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2011 Pod takie zastosowanie to nie lepiej zastosować VPSA? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lstefanski2 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2011 niom zastanawiałem się , ale nie wiem jaką firmę wybrac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2011 (edytowany) Bierzesz pod uwagę także firmy, których nie wymieniłeś w I poście? Jaki masz budżet? miesięczny, roczny, kwartalny... Edytowano Lipiec 5, 2011 przez Aimer (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lstefanski2 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2011 600 zł na rok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2011 brutto? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość mati_290 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2011 Weź VPS od freecast.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach