kori 29 Zgłoś post Napisano Lipiec 4, 2011 (edytowany) mam vps na ktorym jest trixbox (centralka pbx) 1 lipca nagle przestał wpuszczać userów w piątek administrator: sprawdzimy, i za pol godziny mial byc mail, echo no to piszę jak nie idzie żeby uruchomili z gotowego obrazu trixboxa na openvz z tego samego zrobili mi na początku efekt: od piątku ja i cała rodzinka w polsce nie możemy nigdzie zadzwonić od piątku nie mam żadnegodostępu do vpsa, tylko w panelu pokazuje "Ping: OK" - zabawne ;p naturalnie restartowałem kilka razy, bez efektu największa wada u nich to brak możliwości zarchiwizowania całego obrazu backup ftp, hmm... konfigi przywracałem a i tak nie działało, więc psu na budę, takie backupy Edytowano Lipiec 4, 2011 przez kori (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Lipiec 4, 2011 (edytowany) przywrócony vps z gotowca, obrazu openvz-trixbox, niestety efekt ten sam do centralki nie mogą się userzy połączyć http chodzi, ssh chodzi, sip na porcie 5060 nie łączy, to już 4 dni kiedy to cała rodzina w różnych miastach polski nie ma telefonu Edytowano Lipiec 4, 2011 przez kori (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Lipiec 4, 2011 (edytowany) Widocznie coś masz źle ustawione. Edytowano Lipiec 4, 2011 przez Aimer (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Lipiec 4, 2011 (edytowany) centralka była modyfikowana na bieżąco (poprzednio) 7miesięcy działała 1 lipca przestała działać, została wgrana na nowo z tego samego obrazu 4 lipca dodano 3 userów, efekt taki sam, co działająca do tej pory, nie łączy userów moj fritzbox dobija się do niej co minutę, kompletnie brak śladu tych połączeń Edytowano Lipiec 4, 2011 przez kori (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Lipiec 4, 2011 Jakieś logi? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Lipiec 4, 2011 (edytowany) jest to trixbox na centos, z mojego IP centralka logów nie ma jakby wogóle nigdy nie doszło do połączenia /varlog/asterisk/full wpuszcza tylko jedno IP, akurat siostra z bydgoszczy, a reszte olewa nie ma śladu po nich Edytowano Lipiec 4, 2011 przez kori (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Lipiec 4, 2011 Robiłeś tracert do serwera z urządzeń klienckich ? Może operator za suspicious behavior wyciął IPki na określonych portach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Lipiec 4, 2011 (edytowany) Jul 4 23:24:30 voipd[412]: >>>udp Request: REGISTER sip:IPserwera Jul 4 23:24:34 voipd[412]: >>>udp Request: REGISTER sip:IPserwera Jul 4 23:24:37 voipd[412]: <<<udp Request: OPTIONS sip:IPusera:5060 Jul 4 23:24:37 voipd[412]: >>>udp Status: 404 Not Found ping idzie bezproblemowo, box nic wiecej nie zmiesci, available 0 Edytowano Lipiec 4, 2011 przez kori (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Lipiec 4, 2011 Status: 404 Not Found > nie znam się na trixboxach, etc ale to nie wróży nic dobrego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ksk 67 Zgłoś post Napisano Lipiec 4, 2011 Jak dla mnie spróbuj elastixa .Coś podobnego do trixboxa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kori 29 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2011 co to zmieni jak gdzieś porty poblokowane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
crazyluki 114 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2011 To zmieni że Ci VoIP nie będzie działał. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
beliq 442 Zgłoś post Napisano Lipiec 5, 2011 Masz tam jakiegoś firewalla? Łączycie się z centralą po IP czy nazwie domenowej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach