ArturMaly 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 4, 2011 (edytowany) Cześć, Pewnie było już dużo podobnych tematów ale szukam jakiejś darmowej lub taniej alternatywy dla CPanelu, Direct Admin mi nie podchodzi zwłaszcza zarządzanie domenami/subdomenami. Panelu będę używać sam, nie planuję udostępniać go nikomu więc może być po angielsku. Było by fajnie gdyby nie był bardzo zasobożerny. Panel powinien umożliwiać zarządzanie domenami, subdomenami, edycję rekordów DNS domen, zarządzanie kontami ftp, bazami danych, skrzynkami pocztowymi. I to chyba było by tyle. Przewiduję podpięcie do niego ~30 domen i subdomen. Będę wdzięczny za każda pomocną opinię Edytowano Lipiec 4, 2011 przez ArturMaly (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Lipiec 4, 2011 Łebmin (webmin.com) ISPCP OMEGA ISP CONFIG Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Lipiec 4, 2011 IspCP ISP Omega Open Panel Kloxo VHCS SysCP Virtualmin/Webmin EHCP i inne, pooglądaj sobie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Lipiec 4, 2011 Polecam ispCP Omega. Zam zrezygnowałem z cP i przesiadłem się na ten właśnie panel na wszystkich swoich serwerach. Mały apetyt, spore możliwości, szczególnie jak na open source. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ArturMaly 1 Zgłoś post Napisano Lipiec 4, 2011 (edytowany) A wiecie gdzie mogę znaleźć (działające) demo tego panelu (ispCP Omega)? Edytowano Lipiec 4, 2011 przez ArturMaly (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Lipiec 4, 2011 Postaw na wirtualce albo jakimś testowym VPSie. Ewentualnie mogę Ci udostępnić na testy od poziomu resellera. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
pieto 0 Zgłoś post Napisano Sierpień 6, 2011 A co polecicie zamiast IIS, pod 2008r2? plesk mi sie znudzil Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kafi 2425 Zgłoś post Napisano Sierpień 6, 2011 A co polecicie zamiast IIS, pod 2008r2? Zmienić system na Linuksa. Bo stosowanie Apache czy innych tam przeportowanych wynalazków na Windowsie raczej nie ma ekonomicznego sensu... Szkoda za licencję płacić za coś, co pod *nixem będzie działać porównywalnie a może nawet i lepiej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
megi 358 Zgłoś post Napisano Sierpień 7, 2011 Jeżeli zostaniesz jednak na Windows to może Nginx? Jest wersja dla tego systemu http://wiki.nginx.org/Install Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kjpp 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 27, 2015 Wiem, że to nieco odgrzewanie kotleta, ale nie chce zakładać nowego tematu. Czy na rynku paneli administracyjnych coś się zmieniło w ostatnich latach? Od małego używam cpanela, ale czasy coraz cięższe i szkoda mi tych 34$ co miesiąc, myślę obecnie nad zmianą na directadmina, ale nie wiem, czy to krok w dobrym kierunku, napewno DA jest znacznie tańszy. A może jest jakaś inna ciekawa alternatywa? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bartosz Z 236 Zgłoś post Napisano Lipiec 28, 2015 DA jest ok Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Lipiec 29, 2015 https://www.ispsystem.com/software/ispmanager Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kjpp 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 31, 2015 Dzięki za podpowiedzi to wybrałem DirectAdmina na dłuższą metę jest darmowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach