Tony 0 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2011 Witam, jak ustawić rekordy przy domenie, aby móc jej przypisać własne nameserwery? Chodzi o zamaskowanie nameserwerów firmy hostingowej. Mam tak: ns1.mojadomena.pl A NNN.NNN.NNN.NNN [czyli IP na które kieruje ns1.hosting.pl] ns2.mojadomena.pl A MMM.MMM.MMM.MMM [czyli IP na które kieruje ns2.hosting.pl] Dodatkowo ustawiłem zgodnie z zasięgniętymi informacjami: mojadomena.pl NS ns1.mojadomena.pl mojadomena.pl NS ns2.mojadomena.pl Odczekałem 2 dni (serwery na całym świecie widziały zmiany już po godzinie) i registar (inna firma niż hostingowa) wciąż nie przyjmuje mi ns1.mojadomena.pl ani ns2.mojadomena.pl - otrzymuję komunikat "Host o podanej nazwie nie istnieje w systemie". Będę wdzięczny za pomoc. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wood 173 Zgłoś post Napisano Lipiec 3, 2011 Teoretycznie twoja domena będzie działać w ten sposób, praktycznie będzie źle. Jeżeli chcesz mieć swoje DNS'y to poproś o to dostawcę hostingu. Musi to zostać zrobione na maszynie na której masz hosting. Inaczej mogą występować problemy z domeną. Poza tym w różnych aplikacjach testujących DNS będziesz miał zwrócone błędy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
regdos 1848 Zgłoś post Napisano Lipiec 4, 2011 Powinno być w dziale serwery dns, ale brak wymaganych danych tamtego działu wiec kosz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach