Verq 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2011 Witam Zamierzam kupic vps'a pod vt na jakies 100-200 slot. Nie bedzie to 1 serwer, a kilkanascie (zaden krzak ani firma). Moj budzet to okolo 20 zl. Prosze o propozycje. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Matmaxalez Zgłoś post Napisano Czerwiec 26, 2011 Słabo z kasa ale mysle ze z oferty Uphost bedziesz mogl cos sobie wybrac http://uphost.pl/oferta-uphost-serwery-vps-polska-atman.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2011 (edytowany) ja polecam jak na VT to netdc.pl oferta VPS XEN ten pierwszy wystarczy ci na jakieś 3 serwerki po 150 slotów. Może nawet więcej Edytowano Czerwiec 27, 2011 przez kaszub1136 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Verq 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2011 (edytowany) Dzięki za pomoc, ale co z transferem? W uphost w 2 ofercie mam 250gb transferu, a w netdc 150gb. A poza tym do vt co będzie lepsze, OpenVZ czy XEN? I co myślicie o tych vps'ach? Mają większe o wiele transfery : 1) http://vihost.pl/serwery-vps.php 2) http://masterhost.com.pl/ Pozdrawiam Edytowano Czerwiec 27, 2011 przez Verq (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2011 OpenVZ będzie wystarczający. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2011 (edytowany) te VPSy co podałeś są ok tylko przy serwerach głosowych/gier liczy się ping a do Niemiec nie jest najlepszy. Dla porównania do VPSa w netdc mam ping około 25-30, a do Vihosta 40-50. Niewielka różnica ale jest. Jak nie zależy ci na niskim pingu to wybieraj Vihost OpenVZ - NIE gwarantuje zasobów, a XEN tak Edytowano Czerwiec 27, 2011 przez kaszub1136 (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Verq 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2011 Ok, a co z tym transferem miesięcznym? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2011 Jeszcze budgetVPS.pl Ja przy 5 serwerach VT mam transfer (sloty 10-60) na poziomie 60GB / mc średnio 2-4GB dziennie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterHost 25 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2011 Polecam nasze serwery VPS cena od 20 zł brutto www.masterhost.com.pl Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Webb Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2011 Sprawdź ultimahost.pl, za pierwszy miesiąc 90% mniej płacisz, oraz nie jestem pewien czy pakiet 1 wystarczy, ale 2 już pewnie tak. Pozdrawiam W3bb. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Verq 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2011 Dziękuję wszystkim za pomoc. Wybrałem uphost.pl, wezmę VPS1 albo VPS2, ale raczej to drugie Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
^^KaMaZZ~.^ 154 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2011 te VPSy co podałeś są ok tylko przy serwerach głosowych/gier liczy się ping a do Niemiec nie jest najlepszy. Dla porównania do VPSa w netdc mam ping około 25-30, a do Vihosta 40-50. Niewielka różnica ale jest. Jak nie zależy ci na niskim pingu to wybieraj Vihost OpenVZ - NIE gwarantuje zasobów, a XEN tak Od kiedy Xen gwarantuje coś więcej prócz RAMu ( i to nie zawsze ) ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2011 (edytowany) Chyba już się tak przyjęło że XEN to gwarant a OVZ to syf Korzystałem z jednego i drugiego i przy tak małych VPSach różnica jest prawie nie odczuwalna... Pod zastosowania Ventrilo Edytowano Czerwiec 27, 2011 przez Kamikadze (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kaszub1136 109 Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2011 No ja przy tsie na ovz widze jak mi bokiem ram ucieka. Jakims dziwnym cudem na ovz w hitme nowy ts dopiero co postawiony ciagnie 70-90MB ramu na czysto bez ludzi, a w netdc na xenie przy 10 osobach ciągnie 25-30MB ram. Musze sobie kupic okulary czy jednak dobrze widze? Sent from my GT-I5700 using Tapatalk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Kamikadze Zgłoś post Napisano Czerwiec 27, 2011 U mnie: 13 serwerów VT (10-60 slotów) Apache2 Proftpd SendMail Webmin Cron 81MB/384MB RAM Load: 0.10 | 0.06 | 0.01 Transfer z wczoraj: Pobrane | Wysłane | Razem 824.96 MB1.68 GB2.49 GB Ten miesiąc: Pobrane | Wysłane | Razem 15.02 GB34.93 GB49.95 GB Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach