NiceMan 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2006 Chce postawić serwer do Lineage 2 (mmorpg) I teraz widzę parę ofert VPS i serwerów dedykowanych. Czym sie różni VPS a serwer dedykowany. Nie wiem co to są te serwery VPS I czy można na nich postawić jakiś serwer do Gier. Proszę o pomoc. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
draye 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2006 W skrocie VPS to wydzielona czesc dedyka. Zobacz http://faq.ehost.pl/index.php?p=default&cat=9 jest tam kilka informacji o vpsach. Na vps'ie mozna instalowac dowolne programy...... Choc roznie to z nimi bywa i czesto z powodu duzego obciazenia moga strasznie muslic, ale niewiem jak to jest z nimi z softem do gier. Lepszym rozwiazaniem jest niewatpliwie dedyk. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2006 Zalezy z kim przyjdzie Ci dzielić dedyka :-) Możesz trafić na kogoś kto nie będzie prawie wykorzystywał zasobów, albo wręcz odwrotnie - ja bym był za serwerem dedykowanym. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
draye 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2006 Raczej kazdy by byl za dedykiem... Sprawa jest prosta - masz duzo pieniedzy to kupuj dedyka, nie to kup VPSa i modl sie zeby Ci nie mulil Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NiceMan 3 Zgłoś post Napisano Styczeń 6, 2006 OKI thx już wiem o co chodzi z tym VPS. Nie wiedziałem dlaczego jest aż taka różnica cen między VPS a dedykiem. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach