ownede 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2011 Witam, szukam hostingu na którym będę mógł tworzyć miniaturki plików .PDF za pomocą ImageMagick. Mogłem poprzednio na * Firma nie uzyskała akceptacji WHT *, ale niestety teraz wyskakuje błąd, tak samo na UnixStormie. Błąd, który występuje: Fatal error: Uncaught exception 'ImagickException' with message 'Postscript delegate failed `/xxx/totalbygg.net/docs/151.pdf': @ error/pdf.c/ReadPDFImage/663' in xxx/totalbygg.net/admin/actions/addref.php:56 Stack trace: #0 xxx/totalbygg.net/admin/actions/addref.php(56): Imagick->__construct('/home/kacperoo/...') #1 {main} thrown in xxx/totalbygg.net/admin/actions/addref.php on line 56 Serwer planuje kupić z góry na rok. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
www.mzone.uk 1200 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2011 Jaki budżet oferujesz na utrzymanie serwera i jakie przewidujesz obciążenie generowane ze swojego serwisu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Macsch 122 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2011 (edytowany) Przetestuj ten skrypt na lh.pl, wg ich wyciągu z phpinfo mają: Włączony imagick 3.0.1, z klasami: Imagick, ImagickDraw, ImagickPixel, ImagickPixelIterator I dozwolonymi formatami: A, AI, ART, ARW, AVI, AVS, B, BMP, BMP2, BMP3, C, CAPTION, CIN, CIP, CLIP, CMYK, CMYKA, CR2, CRW, CUR, CUT, DCM, DCR, DCX, DFONT, DJVU, DNG, DOT, DPS, DPX, EPDF, EPI, EPS, EPS2, EPS3, EPSF, EPSI, EPT, EPT2, EPT3, EXR, FAX, FITS, FRACTAL, FTS, G, G3, GIF, GIF87, GRADIENT, GRAY, HISTOGRAM, HTM, HTML, ICB, ICO, ICON, INFO, IPL, JNG, JP2, JPC, JPEG, JPG, JPX, K, K25, KDC, LABEL, M, M2V, MAP, MAT, MATTE, MIFF, MNG, MONO, MPC, MPEG, MPG, MRW, MSL, MSVG, MTV, MVG, NEF, NULL, O, ORF, OTB, OTF, PAL, PALM, PAM, PATTERN, PBM, PCD, PCDS, PCL, PCT, PCX, PDB, PDF, PEF, PFA, PFB, PFM, PGM, PGX, PICON, PICT, PIX, PJPEG, PLASMA, PNG, PNG24, PNG32, PNG8, PNM, PPM, PREVIEW, PS, PS2, PS3, PSD, PTIF, PWP, R, RAF, RAS, RGB, RGBA, RGBO, RLA, RLE, SCR, SCT, SFW, SGI, SHTML, SR2, SRF, STEGANO, SUN, SVG, SVGZ, TEXT, TGA, THUMBNAIL, TIFF, TIFF64, TILE, TIM, TTC, TTF, TXT, UIL, UYVY, VDA, VICAR, VID, VIFF, VST, WBMP, WMF, WMZ, WPG, X, X3F, XBM, XC, XCF, XPM, XV, XWD, Y, YCbCr, YCbCrA, YUV Pośród nich jest PDF, więc możliwe że da rade. Ewentualnie jak chcesz mogę przetestować za Ciebie, o ile prześlesz mi ten plik np na pw, uruchomie go i pokaże. Edytowano Czerwiec 24, 2011 przez Maciek_& (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Vogan 21 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2011 Witam, szukam hostingu na którym będę mógł tworzyć miniaturki plików .PDF za pomocą ImageMagick. Mogłem poprzednio na * Firma nie uzyskała akceptacji WHT *, ale niestety teraz wyskakuje błąd, tak samo na UnixStormie. Błąd, który występuje: Fatal error: Uncaught exception 'ImagickException' with message 'Postscript delegate failed `/xxx/totalbygg.net/docs/151.pdf': @ error/pdf.c/ReadPDFImage/663' in xxx/totalbygg.net/admin/actions/addref.php:56 Stack trace: #0 xxx/totalbygg.net/admin/actions/addref.php(56): Imagick->__construct('/home/kacperoo/...') #1 {main} thrown in xxx/totalbygg.net/admin/actions/addref.php on line 56 Serwer planuje kupić z góry na rok. Pozdrawiam. http://altblue.pl - nie powinno być problemu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2011 Przetestuj ten skrypt na lh.pl, wg ich wyciągu z phpinfo mają: Włączony imagick 3.0.1, z klasami: Imagick, ImagickDraw, ImagickPixel, ImagickPixelIterator I dozwolonymi formatami: Pośród nich jest PDF, więc możliwe że da rade. Ewentualnie jak chcesz mogę przetestować za Ciebie, o ile prześlesz mi ten plik np na pw, uruchomie go i pokaże. To o czym piszesz nie jest żadnym wielkim wypasem, tylko standardem, sam mam kilka różnych serwerów - część instalowałem sam, część była instalowana przez różnych adminów i zawsze była ta sama konfiguracja. Co do tworzenia miniatur, to ciekaw jestem z jakiego skryptu korzysta autor zapytania. Sam stosowałem sztuczkę polegającą na wywołaniu polecenia convert za pomocą exec("convert plik.pdf plik.jpg") - niezbędny do tego był GhostScript. Możliwe, że tu właśnie coś przestało działać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ownede 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 24, 2011 Skrypt działa na UnixStorm.org, Panowie poradzili sobie lada moment, niestety u Adama, którego bardzo chwaliłem na rozwiązanie czekałem ponad 2 i pół tygodnia i chyba się nie doczekałem. Skrypt prosty: $im = new imagick(ROOT_DIR."docs/".$sql -> id.'.pdf[0]'); $im -> setImageFormat("jpg"); $im -> thumbnailImage(THUMB_WIDTH, THUMB_HEIGHT); $im -> writeImage(ROOT_DIR."docs/".$sql -> id.'.jpg'); $im -> clear(); $im -> destroy(); Do zamknięcia, Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach