kashana 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2006 Witam to mój pierwszy post więc wybacz jeśli wybralem złą kategorię Ja z takim pytaniem: Czy jeśli kupiłbym sobie konto reseller i założył na jego bazie niewielki hosting, a co za tym idzie pobierałbym opłaty od ludzi wynajmujących u mnie miejsce to czy musze zakładac firmę [czy coś, bo się w ogóle nie znam] czy mogę to robić jako osoba prywatna? Pytam bo narazie jestem zielony w tym temacie i wiem tyle co mi koledzy powiedzieli którzy też zaczynają. Jak to w ogóle wygląda i jeśli nie chce ci się pisac to gdzie znajde odpowiedź na moje pytanie? z góry dzięki pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bezsciemy 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2006 to mój pierwszy post więc wybacz jeśli wybralem złą kategorię Ja z takim pytaniem: Czy jeśli kupiłbym sobie konto reseller i założył na jego bazie niewielki hosting, a co za tym idzie pobierałbym opłaty od ludzi wynajmujących u mnie miejsce to czy musze zakładac firmę [czy coś, bo się w ogóle nie znam] czy mogę to robić jako osoba prywatna? Pytam bo narazie jestem zielony w tym temacie i wiem tyle co mi koledzy powiedzieli którzy też zaczynają. Jak to w ogóle wygląda i jeśli nie chce ci się pisac to gdzie znajde odpowiedź na moje pytanie? Zapytaj w swoim Urzędzie Skarbowym Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 4, 2006 Myśle że z każdym zyskiem, musi wiązać się podatek dla US - w przeciwnym wypadku będzie to zarobek "na czarno". bo się w ogóle nie znamto może nie warto wkraczać jako dostawca hostingu bez wiedzy na te tematy ? Czy jeśli kupiłbym sobie konto reseller i założył na jego bazie niewielki hosting wybacz ale wg. mnie (i mysle ze paru innych osob na forum tez) nie warto otwierac hostingu opartego o resellera... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
aftereight 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2006 Ja z takim pytaniem: Czy jeśli kupiłbym sobie konto reseller i założył na jego bazie niewielki hosting, a co za tym idzie pobierałbym opłaty od ludzi wynajmujących u mnie miejsce to czy musze zakładac firmę [czy coś, bo się w ogóle nie znam] czy mogę to robić jako osoba prywatna? W taki sposób to możesz udostępniać miejsce dla kolegów, a oni Ci za to postawią piwo (jeśli wam sprzedadzą...). Jeśli zamierzasz sprzedawać miejsce na serwerze - to jak np. wobrażasz sobie wystawienie faktury za usługę przez osobę prywatną? I generalnie - daj sobie spokój, nie łap się za coś, na czym się kompletnie nie znasz, tylko dlatego, że _wydaje_się_ łatwym zarobkiem. Stworzysz kolejną firmę-krzak, która padnie zanim na dobre ruszy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kashana 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2006 w odpowiedzi na wszystkie posty: Tak.. nie mam o tym zielonego pojęcia dlatego chyba tu troche posiedze na forum. Pytam się żeby własnie zdobyć odpowiednią wiedze na tematy związane z hostingiem. No i co najwazniejsze nie najeżdżajcie tak na mnie bo ja najpierw musze posiąść jakąś wiedze na ten temat... wiem ze jest sporo takich "firm" co w ogóle nie mają pojecia o tym co robią. Kto w ogóle móiwł że ja to za tydzień czy za miesiac założe? Ja się pytam o to pod kątem teoretycznym. Nie bede się brał za coś o czym nic nie wiem. Nie mam zamiaru się ośmieszać swoimi działaniami. dzięki za odpowiedzi... jak na coś wpadne to bede pytał jeszcze... i drążył, i drążył, i drążył, i drążył, i drążył... pozdrawiam Wysłany Czw Sty 05, 2006 2:06 pm: Czy jeśli kupiłbym sobie konto reseller i założył na jego bazie niewielki hosting wybacz ale wg. mnie (i mysle ze paru innych osob na forum tez) nie warto otwierac hostingu opartego o resellera... Mnie się wydaje że do nauki... do sprawdzenia jak to w ogóle wszystko wygląda warto... bo to jest niewielkimi kosztami. Każdy się na czymś uczył a że ja nie mam dobrego nauczyciela... P.S. nie najeżdżajcie tak na każdego 'nowego' który wspomni o tym że chce założyć hosting... po to chyba jest to forum aby pytać... i po to aby sie dowiadywac... a żebym nie zakładał hostingu bo zielony jestem to wiem jeszcze raz pozdro:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Konrad.K 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2006 Nie najezdzamy na Ciebie :-) Wiadomo że każdy od czegoś zaczynał, jednak nie spodobał mi się pomysł że chcesz otwierać hosting przy takim stanie wiedzy - mam już wstręt do takich hostingow ktorych jest od groma... W kazdym razie powodzenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kashana 0 Zgłoś post Napisano Styczeń 5, 2006 taaak.. rozumiem.. poczytałem kilka postów na forum i zauważyłem.. ze jak narazie to ja jestem głęboko w d... :mrgreen: no to najpierw posiedze sobie czytając lekturę forum i będę pogłębiał swoja wiedze o nurtujące mnie tematy i nieznane mi pojęcia :] dzięki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach