skipper 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2011 Witam, Chce załozyć swój serwer minecraft i w oko wpadły mi dwie oferty: Hitme.net.pl oraz shooters.pl i teraz mam dylemat którą wybrać. Obie wydają się być porządne, ale najważniejsza jest opinia ludzi którzy już byli ich klientami. W hitme interesuje mnie oferta XEN HVM 512 a ws shooters.pl oferta z 1GB. Która wybrać?? Czekam na szybką odpowiedz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2011 Wszystko zalezy ile slotów, jakie pluginy. Ogólnie ta ilość RAM jest stanowczo za mała. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
skipper 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2011 oczywiście mogę poczekać ale w jakim celu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterHost 25 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2011 Witam ! Polecam serwery VPS z naszej kolekcji www.masterhost.com.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
skipper 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2011 Poczekam zobacze a czego moge sie spodziewac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
skipper 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2011 A moge wiedziec jaka bedzie Wizualizacja Bo interesuje mnie xen hvm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2011 A moge wiedziec jaka bedzie Wizualizacja Bo interesuje mnie xen hvm Openvz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MasterHost 25 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2011 Podobnie jak u mnie Openvz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
skipper 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2011 Niestety Nie jest ona dobra do gry minecraft Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
malu 460 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2011 Kolejni napaleni na hostowanie minecrafta. Ciekawe kiedy przekonacie się jaki to fatalny wynalazek i zwątpicie w rentowność hostingu tej gierki. Mimo wszystko powodzenia. ;- )) 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2011 Kolejni napaleni na hostowanie minecrafta. Ciekawe kiedy przekonacie się jaki to fatalny wynalazek i zwątpicie w rentowność hostingu tej gierki. Mimo wszystko powodzenia. ;- )) Święta racja. Po raz kolejny napisze: bezmyślna walka o każdego klienta. Najważniejsze wstawić swoja ofertę. Niektórzy to normalnie zaczynam podejrzewać, że to bot-y. 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2011 (edytowany) Nasza firma hostuje kilka serwerów MC i wszystko śmiga dobrze a parametry serwera dostępowego pozwalają nam na hostowanie tego typu gierek. Boty hmm nie zgodzę się z tym stwierdzeniem ponieważ jest to walka o klienta + reklama Edytowano Czerwiec 20, 2011 przez freecast.pl (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2011 (edytowany) Tak jak poprzednicy, ilość RAMu jest za mała pod tą grę, ale rób jak uważasz. Z usług Hitme korzystam od kilku lat i złego słowa powiedzieć nie mogę, czasami z supportem są problemy (wydłużony czas odpowiedzi, ale i to w ciągu ostatnich tygodni uległo poprawie). Jakość serwerów także jest na wysokim poziomie. Jeśli chciałbyś skorzystać z usług Hitme to odezwij się do mnie na PW, udzielę rabatu. Na pewno potrzebujesz XEN HVM? Może wystarczy zwyczajny XEN. Edytowano Czerwiec 20, 2011 przez Cyberix (zobacz historię edycji) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
R@fi 64 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2011 Tak jak poprzednicy, ilość RAMu jest za mała pod tą grę, ale rób jak uważasz. Gdyby konfiguracja sprzętowa VPS nie odpowiadała MC nasi klienci nie hostowali by serwera gry Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2011 Moje stwierdzenie odnosiło się do ilości pamięci jaką jest 512MB ram. Nie miałem na myśli żadnej z ofert firmy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
skipper 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2011 A jaka powinna byc pamiec ram? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
HaPe 242 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2011 Niby można uruchomić na mniej niż 1 GB, ale się nie zaleca. Nikt Ci nie broni wziąć tańszego VPSa,a potem migrować na wyższy pakiet w razie potrzeby, w Hitme zrobisz to paroma kliknięciami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Webb Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2011 Zależy ile slotów, jakie pluginy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
skipper 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2011 Na poczatku 10 slotow oraz pluginy te wazniejsze w bukkicie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mark97 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2011 Mi 30 osób w Minecrafcie żarło 1,5gb ramu, za to procesora wykorzystywał chyba z 1,5-2 rdzenie Xeona 3Ghz. Zawsze mieć z 1gb ramu w zapasie pamiętaj o tym. PS: 10 pluginów, Bukkit, rozbudowana mapa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pienio69 4 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2011 Jaki budżet ? Mógłbym Cię zmieścić na swojej maszynce... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
skipper 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 20, 2011 Budzet 100 zl moze troche wiecej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach