maniek015 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2011 Witam! Zakupiłem serwer dedykowany w h4y.eu Potrzebuje włączyć funkcję mod_rewrite, ponieważ bez tego mój skrypt nie będzie działał. mam plik .htacces jednak on nic nie daje bo dalej nie gra. Na serwerze mam DirectAdmina Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jarosław Szmańda 42 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2011 a2enmod rewrite Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
d.v 1409 Zgłoś post Napisano Czerwiec 19, 2011 W pliku konfiguracyjnym Apacza (nie pamiętaj jak to było w DirectAdmin, w standardowym ustawieniu jest to plik httpd.conf) poszukaj linijki LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so Jeśli przed nią jest znak #, to go usuń. Dalej, poszukaj linijek AllowOverride None Order allow,deny allow from all i zmień pierwszą na AllowOverride All Po tym już tylko pozostaje zrestartować Apache i używać standardowych plików .htaccess (nie zapomnij o wpisie "RewriteEngine On"). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach