Amfidiusz 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2011 Heya, Mam dylemat i nie wiem jak najmniej boleśnie go rozwiązać. Mam joomlę postawioną na głównej domenie example.org na jednym z serwerów, a teraz chciałbym pod nią podpiąć forum znajdujące się na innym serwerze, ale zachowując główną domenę, tzn. żeby forum stało na subdomenie forum.example.org lub w katalogu example.org/forum. Da się to załatwić poprzez htaccess lub dnsami? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość hdmagc Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2011 (edytowany) Odpowiedni wpis w strefie dla subdomeny, który będzie kierował na IP serwera z subdomeną. forum.domena.pl A xxx.xxx.xxx.xxx xxx.xxx.xxx.xxx - ip serwera ups, pisaliśmy razem. Edytowano Czerwiec 17, 2011 przez hdmagc (zobacz historię edycji) 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Amfidiusz 0 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2011 Dzięki, Panowie! Zaczynam rozumieć w czym rzecz. Nie wiem jeszcze tylko, czym jest strefa subdomeny? Posiadam dostęp do okrojonego cpanelu, w którym nie widzę możliwości definiowania dnsów subdomeny. Nie mogę edytować - znalazłem odpowiedź w pomocy cPanelu. Niestety, mój obecny hosting zbyt mnie ogranicza pod tym względem i niczego tu nie wskóram. Dzięki za pomoc! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
guziec 109 Zgłoś post Napisano Czerwiec 17, 2011 Dzięki, Panowie! Zaczynam rozumieć w czym rzecz. Nie wiem jeszcze tylko, czym jest strefa subdomeny? Posiadam dostęp do okrojonego cpanelu, w którym nie widzę możliwości definiowania dnsów subdomeny. Nie mogę edytować - znalazłem odpowiedź w pomocy cPanelu. Niestety, mój obecny hosting zbyt mnie ogranicza pod tym względem i niczego tu nie wskóram. Dzięki za pomoc! Nie musisz "definiować dns-ów" (cokolwiek by to miało znaczyć), wystarczy że dodasz jeden rekord A. Nie wierzę żeby nie można tego zrobić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach